Αθλητισμός

«Αγκαθάρα» 2 εκ. ευρώ για τον ΠΑΟΚ

«Αγκαθάρα» 2 εκ. ευρώ για τον ΠΑΟΚ
Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για το θέμα Τζαβέλλα που έχει γίνει... αγκάθι για τον ΠΑΟΚ, μετά και την επιστροφή του στις προπονήσεις.

​Με κομψό τρόπο επεσήμανα προ Χριστουγέννων, ότι το θέμα Τζαβέλλα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να μην εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα. Για να μην γίνει… αγκαθάρα, το… αγκάθι. Διαπιστώνω ότι στην Τούμπα δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα. Η΄ τουλάχιστον δεν ασχολήθηκαν με την σοβαρότητα που αρμόζει στην περίσταση. 

Αποτέλεσμα της… χαλαρής αντιμετώπισης του προβλήματος ήταν να επιστρέψει ο διεθνής ποδοσφαιριστής στις προπονήσεις, έστω και με διαφορετικό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους παίκτες. Εξέλιξη που δυσαρέστησε τον προπονητή, σίγουρα δεν αρέσει στον παίκτη και δημιουργεί ένταση στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. 

Θέματα όπως αυτό που δημιουργήθηκε στον ΠΑΟΚ με τον Τζαβέλλα, απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, ελιγμούς και μεγάλη δόση πολιτικής για να λυθούν με τον σωστό τρόπο. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος; Να μην χρειαστεί να οδηγηθούν οι δυο πλευρές στα άκρα και στο τέλος να πληρωθεί το ποσό των 2.000.000 ευρώ από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον ποδοσφαιριστή. Ποσό που προβλέπεται ως αποζημίωση για τον διεθνή ποδοσφαιριστή και προκύπτει από το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δυο πλευρές τον Σεπτέμβριο.

Είναι προφανές ότι, οι λεπτοί χειρισμοί που απαιτούνταν, δεν έγιναν. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε βρεθεί λύση στο πρόβλημα που θα κάλυπτε και τις δυο πλευρές και δεν θα χρειαζόταν να επιστρέψει –έστω και προσωρινά- στις προπονήσεις με την καθοδήγηση των δικηγόρων που είναι δεδομένο ότι συμβουλεύεται για να εξασφαλίσει την αποζημίωση του, σε περίπτωση που δρομολογηθεί μια τέτοιους είδους εξέλιξη. 

Ο Λούμπος Μίχελ που είχε αναλάβει να δώσει λύση στο επίμαχο θέμα δεν κατάφερε –για την ώρα τουλάχιστον- να εντοπίσει ομάδα για να εξασφαλιστεί η επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής καριέρας του παίκτη. Εξέλιξη που απάλλασσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το βαρύ συμβόλαιο του Τζαβέλλα. Ο στόχος να μην εμφανιστεί ξανά στις προπονήσεις της ομάδας ο Τζαβέλλας, δεν επιτεύχθηκε. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δημιουργήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις από την τροπή του θέματος. Ο Τζαβέλλας δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσει στην ομάδα, η παρουσία του και μόνο όμως στην προπόνηση, δημιούργησε εκνευρισμό και στους οπαδούς, ίσως και στο εσωτερικό της ομάδας όπως προαναφέρω.

Είναι πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ να χάνει τις εντυπώσεις, και να αναστατώνονται ομάδα – κόσμος από μια τέτοια υπόθεση, που ναι μεν δεν είναι εύκολη αλλά, μπορούσε να λυθεί με σωστή προσέγγιση και έξυπνους ελιγμούς. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και ο χρόνος πιέζει αφόρητα για να βρεθεί λύση που δεν θα χρεώσει τον Δικέφαλο με το υπέρογκο ποσό αποζημίωσης του ποδοσφαιριστή. Λάθη στην περίπτωση αυτή, δεν επιτρέπονται. Τόσο για επικοινωνιακούς όσο και για ουσιαστικούς –κυρίως- λόγους. 

Η προσθήκη του έμπειρου Σέρβου τεχνικού Μίλος Βεσελίνοβιτς, στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ήταν επιτακτική ανάγκη. Είχα επισημάνει πολλές φορές ότι από το τεχνικό τιμ λείπουν εμπειρίες και παραστάσεις. Κανένας τους δεν είχε εργαστεί υπό πίεση. Τουλάχιστον όχι την πίεση που δημιουργούν οι απαιτήσεις μια ομάδας όπως ο Δικέφαλος. Ο Βεσελίνοβιτς (αν ήταν το κατάλληλο πρόσωπο θα φανεί όταν έρθει η ώρα), παρά το γεγονός ότι είναι 37 ετών, έχει αρκετά χρόνια στους πάγκους του Σέρβικου πρωταθλήματος. Σαφώς και δεν πρόκειται για το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, σίγουρα όμως έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο τεχνικό να χειριστεί καταστάσεις και να αναζητήσει λύσεις υπό συνθήκες πίεσης για τις ομάδες στις οποίες εργάστηκε.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments