Αθλητισμός

Αναστασίου: «Ξέρουν Ουζουνίδης-Λυμπερόπουλος τι χρειάζεται»

Αναστασίου: «Ξέρουν Ουζουνίδης-Λυμπερόπουλος τι χρειάζεται»
Απόλυτη εμπιστοσύνη σε Μαρίνο Ουζουνίδη και Νίκο Λυμπερόπουλο εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Αναστασίου.

​Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

-τις αλλαγές στον Παναθηναϊκό: «Έχουν υπάρξει πάρα πολλές αλλαγές τον τελευταίο χρόνο. Γίνονται κάποιες κινήσεις, προσπαθεί η ομάδα να κάνει κάποια σωστά βήματα. Είναι γενικά δύσκολο όμως. Όταν ήμουν εγώ υπήρχαν πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές, μετά προσπαθήσαμε να βάλουμε στην πρώτη ομάδα κάποια νέα παιδιά, που δεν είχαν όλα την ποιότητα για να γίνουν παίκτες πρώτης γραμμής αλλά τα έδιναν όλα. Μετά άλλαξε η νοοτροπία της ομάδας πάνω στους ξένους, γιατί θέλαμε να βρούμε κάποιους φαντεζί παίκτες. Χρειάζεται διάρκεια και εκεί φάνηκε πως η ομάδα δεν σχεδίασε σωστά και οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε. Ο Μαρίνος (Ουζουνίδης) και ο Νίκος (Λυμπερόπουλος) πιστεύω πως ξέρουν τι χρειάζεται και θα κάνουν το καλύτερο. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, χρειάζεται υπομονή. Και τα ΜΜΕ θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την κατάσταση ως έχει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα να παίρνει παίκτες πλέον όπως ο Σισέ και θα πρέπει να επενδύει σε παίκτες που έχουν φιλοδοξίες, όπως και να έρχονται Έλληνες που να ξέρουν τι πάει να πει Παναθηναϊκός. Ο κόσμος και τα ΜΜΕ δεν έχουν υπομονή. Σίγουρα θα φας σφαλιάρες και θα έρθουν ήττες, αλλά μόνο έτσι θα πας μπροστά. Θέλει χρόνο και πλάνο». 

-τη δυσκολία που είχε για να βρει δουλειά ως προπονητής στη δυτική Ευρώπη: «Θεωρούν πως δεν έχουμε το απαιτούμενο επίπεδο και την τεχνογνωσία. Πιστεύουν πως εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε την οργάνωση στο αίμα μας, στο DNA μας και θεωρούν πως για να υπάρξει βελτίωση μιας ομάδας απαιτείται ένα πλάνο. Σαν παίκτης είναι πιο εύκολο να σταθεί ένας Έλληνας στο εξωτερικό». 

-την ενίσχυση της Ρόντα με τον Θανάση Παπάζογλου: «Μας έλειπε λίγο το στιλ του επιθετικού που παίζει στην κορυφή και θα κρατά μπάλα, ώστε να μπορεί να ανεβαίνει η ομάδα. Έχουμε βάλει μόνο οκτώ γκολ. Είχαμε αποκτήσει το καλοκαίρι δύο παίκτες, αλλά ο ένας ήταν τραυματίας και ο άλλος είναι πιο πολύ παίκτες που κινείται στο χώρο. Ο Θανάσης έχει παρακολουθήσει παιχνίδια της ομάδας, γιατί τον είχα προϊδεάσει πριν ένα μήνα. Είναι ένας παίκτης που ξέρει το πρωτάθλημα και του εξήγησα πώς παίζουμε και τι περιμένουμε από αυτόν. Νομίζω πως όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί θα είναι καλύτερα για τον ίδιο και την ομάδα». 

-τη μάχη του υποβιβασμού: «Στόχος είναι να σωθούμε. Υποβιβάζεται ο τελευταίος απευθείας και οι άλλες δύο ομάδες από πίσω δίνουν μπαράζ με ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Βάσει της εικόνας που έχουμε, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και τακτικής». 

-τη μάχη του πρωταθλήματος στην Ολλανδία: «Ποιοτικά η Αϊντχόφεν έδειχνε καλύτερη στην αρχή της χρονιάς. Ο Άγιαξ ανέβηκε στην πορεία και έδειξε πιο οργανωμένος. Η Φέγενορντ είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Άγιαξ βγάζει κάποια σημάδια κούρασης τώρα τελευταία και έχει κάποια εσωτερικά προβλήματα με παίκτες, που έφεραν αναστάτωση στην ομάδα». 

-τη συνάντησή του με μια… τίγρη στην Ταϋλάνδη: «Δεν το πολυσκέφτηκα. Μπήκε μια κοπέλα σε ένα άλλο κλουβί και το θεώρησα πρόκληση. Μετά συνειδητοποίησα τι έκανα».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments