Αθλητισμός

Ζήσης: «Τελειώνει το συμβόλαιό μου, όλα είναι ρευστά»

Ζήσης: «Τελειώνει το συμβόλαιό μου, όλα είναι ρευστά»
Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε στο μέλλον του μιλώντας στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» και τόνισε πως από τη στιγμή που τελειώνει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, όλα είναι ρευστά.

Ο έμπειρος Έλληνας γκαρντ της Μπάμπεργκ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη γερμανική ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, τον Παναθηναϊκό Superfoods και τον Ολυμπιακό, αλλά και τις μέρες των Χριστουγέννων.

Όταν δε ρωτήθηκε για το μέλλον του, απάντησε διπλωματικά: «Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου και όλα μπορούν να συμβούν. Όλα είναι ρευστά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για το πώς είναι τα Χριστούγεννα για έναν αθλητή που ζει στο εξωτερικό: «Επειδή έχω παίξει σε πολλές χώρες και πρωταθλήματα, θα έλεγα πως είναι διαφορετικό από μέρος σε μέρος. Κάποιες φορές μπορούσα να γυρίσω στην Ελλάδα, κάποιες άλλες -όπως φέτος για παράδειγμα- δεν γινόταν. Όλα αυτά τα χρόνια έχω διάφορες γεύσεις. Φέτος, καταφέραμε να γιορτάσουμε, έστω και την παραμονή Χριστουγέννων, με ένα παραδοσιακό τραπέζι που είχαμε και καλεσμένους σπίτι. Χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο η σύζυγός μου δεν αφήνει εμένα και τα παιδιά».

Για το εάν θα μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες: «Όχι, δεν θα τα καταφέρω. Στην Ελλάδα ερχόμουν συνήθως μόνο όταν έπαιζα στην Ρωσία. Ήταν ένα από τα πολύ καλά πράγματα που είχα όταν έπαιζα εκεί. Πάντα μου λείπει η χώρα μου. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να περνάω τα καλοκαίρια μου στην Ελλάδα. Πάντα έχεις νοσταλγία για γονείς και για φίλους, ευτυχώς η οικογένειά μου είναι πάντα μαζί. Συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις σου λείπουν κυρίως τα πρόσωπα».

Για το πώς αντιμετωπίζει την κακοκαιρία: «Είναι δύσκολο να καταλάβεις την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα όταν δεν την ζεις. Με την ομορφιά που υπάρχει στη χώρα είναι πιο εύκολο για τους Έλληνες να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Ο Έλληνας ήταν είναι και θα είναι πάντα Έλληνας, απλώς είναι διαφορετικό όταν το ζεις απ’ έξω. Ευελπιστώ πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο».

Για το εάν θα γυρνούσε στην Ελλάδα: «Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Ίσως είναι η συνηθισμένη απάντηση που μπορεί να δώσει ένας παίκτης σε έναν δημοσιογράφο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Εμένα τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι. Πριν δύο χρόνια που ήμουν free agent, πίστευα ότι θα μπορούσα να γυρίσω, αλλά τελικά ήρθα εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν πίστευα πόσο οργανωμένη θα μπορούσε να είναι αυτή ομάδα, ότι έχει τόση ποιότητα, για να ανταποκρίνεται στην Ευρωλίγκα και να λειτουργεί έτσι. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου και όλα μπορούν να συμβούν. Όλα είναι ρευστά».

Για το γεγονός ότι έχει περάσει από πέντε χώρες και αν θα ήθελε να πάει σε μία έκτη ή να γυρίσει: «Ποτέ δεν ξέρεις. Το πιο τρελό πράγμα που μου συνέβη ήταν όταν ήμουν στο Καζάν πριν δύο χρόνια. Έφυγα ανήμερα των Χριστουγέννων μέσω Μόσχας για Βόλγκογκραντ, χάσαμε την πτήση μέσω Μόσχας και εγώ ξαφνικά δέχτηκα τηλεφώνημα από τη Φενέρ. Εμείς είχαμε παραδοσιακά τραπέζι με τους φίλους μας. Ήρθε η πρόταση της Φενέρ που ήταν μεγάλη ευκαιρία για εμένα, αφού κατάφερα να παίξω άλλο ένα Final 4».

Για το εάν μπορεί να περάσει η Μπάμπεργκ στα playoffs της Ευρωλίγκας: «Όλα μπορούν να συμβούν φέτος. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Ο τελευταίος μπορεί να νικήσει τον πρώτο. Πήραμε ψυχολογική τόνωση μετά τις νίκες που κάναμε στους τελευταίους αγώνες και κυρίως το ματς με τον Ολυμπιακό, που είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, που για μένα είναι απ’ τα φαβορί για το Final 4. Μας κόστισαν οι ήττες στις πρώτες αγωνιστικές σε ματς που κρίθηκαν στον πόντο. Ήμασταν άτυχοι και ίσως δεν ήμασταν όσο κυνικοί θα έπρεπε. Εκείνες οι ήττες ήταν δύσκολες αλλά βγήκαμε πιο δυνατοί. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε να μπούμε στην 8άδα αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα παλέψουμε ως το τέλος».

Για τις διαφορές Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Θα διεκδικήσουν σίγουρα την είσοδο στο Final 4. Ο Ολυμπιακός έχει έναν σταθερό κορμό και έναν προπονητή που είναι στην ομάδα δύο χρόνια. Έχει ταυτότητα, είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, η οποία είναι η καλύτερη για να σε βγάλει εκτός ρυθμού με την αθλητικότητα και τον τρόπο παιχνιδιού της. Επίσης, όταν έρθουν τα δύσκολα, δείχνει πως έχει την μεγαλύτερη εμπειρία και η ψυχολογία σε αυτές τις καταστάσεις παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Με τον Παναθηναϊκό είχαμε την ατυχία να είναι ο πρώτος αγώνας του Πασκουάλ. Εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη που κάναμε και μας κέρδισαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι βελτιωμένος έχει ταυτότητα και καλό ρόστερ. Τον Ολυμπιακό τον περίμενα να είναι έτσι, για τον Παναθηναϊκό δεν ήμουν τόσο σίγουρος, αλλά και οι δύο έχουν μπει στον σωστό δρόμο».

Για τα τρία ντέρμπι «αιωνίων» τον Ιανουάριο: «Είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί νομίζω ότι είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Θεωρώ πιο κρίσιμο το νοκ-άουτ ματς του Κυπέλλου. Σίγουρα μετράει και το ματς στο πρωτάθλημα, όπου πέρσι έγιναν τρία “διπλά” και πάντα ένα ματς της Ευρωλίγκας είναι σημαντικό αφού για τον γηπεδούχο θα είναι δύσκολο να καλύψει το ενδεχόμενο ήττας. Εγώ θεωρώ ότι το ματς Κυπέλλου είναι πιο σημαντικό. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ίσως να μην έχει πρόβλημα έπειτα και από τη νίκη με τη μεγάλη διαφορά στο πρώτο ματς».

πηγή: sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments