Ελλάδα

Απανωτά τα “κύματα” του ιστορικού χιονιά τις επόμενες ώρες

Απανωτά τα “κύματα” του ιστορικού χιονιά τις επόμενες ώρες
Έξαρση της κακοκαιρίας στις 4 το απόγευμα, 9 με 12 το βράδυ και αύριο το πρωί, αλλά στα Βόρεια της Αττικής. Νεκρός ερασιτέχνης ψαράς στα Ίσθμια. "Καμπανάκι" μετεωρολόγων για παγετό εντός του τετραημέρου. Μέχρι και το Σάββατο στρωμένο το χιόνι στην Ανατολική Ελλάδα.

Απανωτά θα είναι τις επόμενες ώρες τα “κύματα” του “ιστορικού χιονιά”, που πλήττει μάλιστα και την Αττική από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα οφείλονται και για τον θάνατο ενός 53χρονου ερασιτέχνη ψαρά στα Ίσθμια.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για έξαρση της κακοκαιρίας γύρω στις 4 το απόγευμα, για νέα επέλαση του χιονιά από τις 9 έως τις 12 βράδυ, αν και σε μικρότερη ένταση, ενώ προειδοποιούν ότι θα χιονίσει και το πρωί της Παρασκευής στην πρωτεύουσα, αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν σε κάποια σημεία της Ελλάδας ακόμη και παραμονή της πρωτοχρονιάς, ενώ οι δρόμοι ανά όλη τη χώρα θα παραμείνουν στρωμένοι ενδεχομένως και την 1η Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, κοντά στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να ρίξει πυκνό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, και της Ανατολικής Πελοποννήσου, όπως και στις Δυτικές Κυκλάδες. 

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα από τις 9 το βράδυ έως και τις 12 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του ακόμα ένα “κύμα” χιονιά, λιγότερης έντασης σε σύγκριση με εκείνο κατά τα ξημερώματα της Πέμπτης, το οποίο θα πλήξει περισσότερο τα δυτικά της Αττικής.

Την επομένη, στην Αττική θα χιονίσει πάλι, αλλά μόνο στα βόρεια προάστια. Ωστόσο, στην υπόλοιπη Αττική θα παραμείνει στρωμένο το χιόνι, όπως και στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στην Εύβοια.

Σύμφωνα δε με τον Θοδωρή Κολυδά, “ο χονιάς θα κρατήσει και αύριο και το Σάββατο, γενικά στην ανατολική Ελλάδα και ειδικά σε μεγάλη περιοχή της Βοιωτίας και λιγότερο στην Αττική, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και την Θράκη, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον”.

Την Πρωτοχρονιά νωρίς το πρωί τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε περιοχές της Εύβοιας, των Κυκλάδων αλλά και στην Κρήτη, όπου δεν αναμένεται να υποχωρήσουν παρά αργά το βράδυ. 

Στο μεταξύ, το πολικό ψύχος θα συνεχιστεί μέχρι το ερχόμενο Σάββατο. Οι θερμοκρασίες θα κινούνται κοντά στο μηδέν, 2 με 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται να ανέβουν στους 7 βαθμούς ανήμερα της πρωτοχρονιάς. 

Οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι σήμερα έχουν “αγγίξει” στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο τα 10 μποφόρ, θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από αύριο, Παρασκευή.

Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή για το ερχόμενο τετραήμερο, κάνοντας λόγο για φοβερό παγετό, καθώς θα λιώσουν τα χιόνια, οπότε πεζοί και οδηγοί πρέπει να είναι σε αφύπνιση.

Εικόνες από διάφορα σημεία της Αττικής, όπου “έφτασε” ο χιονιάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments