Ελλάδα

Νέες διακοπές κυκλοφορίας λόγω του χιονιά

Νέες διακοπές κυκλοφορίας  λόγω του χιονιά
Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Πεντέλη, Διόνυσο και Βαρυμπόμπη. Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας.

Ιδιαίτερα προβλήματα λόγω των εντεινόμενων χιονοπτώσεων αντιμετωπίζουν οι οδηγοί σε  στα εξής τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας, Πεντέλης και Διονύσου, καθώς και της οδού Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας:

-Λ.Πάρνηθας: Από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

-Λ.Πεντέλης: Από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξενία.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Λ.Διονύσου: Από το γήπεδο Διονύσου έως τον Άγιο Πέτρο.

-Οδός Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, από το ύψος του εστιατορίου «Λεωνίδας».

Στους άλλους δρόμους της Αττικής η κυκλοφορία διεξάγεται με μικροπροβλήματα, ενώ οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, λόγω της ολισθηρότητας από τη χιονόπτωση. Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδα για τα υπόλοιπα οχήματα.

“Λευκό” και το Βόρειο Αιγαίο

Στη Λέσβο έχει χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ρίχνει μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Ανοιχτοί σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάβα παραμένουν όλοι οι δρόμοι στις περιοχές όπου χιονίζει και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Ολύμπου στην περιοχή της Αγιάσου και στις περιοχές Αμπελικού και Μεγαλοχωρίου, στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου βόρεια του Μανταμάδου και στη δυτική Λέσβο στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Άντισσας, Βατούσας και Χιδήρων.

Χιόνια και στη βόρεια Χίο όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Χιόνια και στα ορεινά της Σάμου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το απαγορευτικό “έπιασε” στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο “Νήσος Μύκονος”, προερχόμενο από Καβάλα και Λήμνο με προορισμό τη Χίο και τη Σάμο.

Απαγορευτικό στα λιμάνια

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμιακές γραμμές Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκιτσα – Αιδηψό, καθώς και οι γραμμές, Καβάλα – Πρινου, Κεραμωτή- Θάσος, Αλεξανδρουπολη – Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Απαγορευτικό και στο λιμάνι του Βόλου.

Πυκνό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες σε Βοιωτία και Ήπειρο. Χιόνισε μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα.

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων και σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments