Τεχνολογία

Panasonic: Δυναμική επένδυση σε συνεργασία με την Tesla

Panasonic: Δυναμική επένδυση σε συνεργασία με την Tesla
Η εταιρία θα επενδύσει πάνω από 256 εκατ. δολάρια σε νέο εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών της Tesla.

Σε επένδυση περισσότερων από 256 εκατ. δολάρια, προχωράει η Panasonic σε εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών της Tesla Motors στη Νέα Υόρκη, εντείνοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Panasonic, η οποία σταδιακά αποσύρεται από τις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές και επικεντρώνεται περισσότερο στον χώρο των εξαρτημάτων αυτοκινήτων και γενικότερα σε δραστηριότητες με στόχο εταιρικούς πελάτες, θα κάνει την επένδυση στο εργοστάσιο της Tesla στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. 

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων προβαίνει σε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση αγορών από την Panasonic στο πλαίσιο της συμφωνίας, πέρα από την παροχή εργοστασιακών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Σε κοινή ανακοίνωση την Τρίτη, οι δύο εταιρείες αναφέρουν πως σχεδιάζουν την παραγωγή φωτοβολταϊκών το καλοκαίρι του 2017, και σημαντική αύξησή της (στο ένα gigawatt όσον αφορά στην παραγωγή συσκευών- εξαρτημάτων) μέχρι το 2019. 

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας την οποία οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν αρχικά τον Οκτώβριο, χωρίς να αποκαλύψουν (τότε) λεπτομέρειες περί επενδύσεων.

Η Tesla συνεργάζεται αποκλειστικά με την Panasonic για την παραγωγή μπαταριών για το επερχόμενο Model 3: Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Επίσης, η Panasonic είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών για τα Model S και Model X.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments