Διεθνή

Ινδία: 74χρονη διδάσκει αυτοάμυνα σε κορίτσια (photos)

Ινδία: 74χρονη διδάσκει αυτοάμυνα σε κορίτσια (photos)
Η Ινδή γιαγιά είναι αυθεντεία στην αρχαία πολεμική τέχνη, Kalaripayattu.

Όταν ήταν στην εφηβεία της, η Meenakshi Raghavan ξεχώριζε από τα υπόλοιπα κορίτσια με έναν προοδευτικό για τα δεδομένα της χώρας της τρόπο.

Ο πατέρας της παρατήρησε ότι είχε ταλέντο στο Kalaripayattu, μια αρχαία πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε στη νότια Ινδία.

Ήταν παρακινδυνευμένο για ένα κορίτσι να συμμετέχει σε μια τέτοια δραστηριότητα στα μέσα του 20ου αιώνα στην Ινδία, ωστόσο αυτό δεν την πτόησε.

grandmadfgs3

«Το να κάνεις αυτό που θεωρείς ότι είναι σωστό για εσένα είναι συχνά δύσκολο όταν είσαι γυναίκα», υποστηρίζει η Meenakshi.

Με τον πατέρα της στο πλευρό της ξεπέρασε τα φυλετικά εμπόδια και κατόρθωσε να συνεχίσει την προπόνησή της.

Τώρα στα 74 της, η Raghavan συνεχίζει να εξασκείται στην πολεμική τέχνη προτρέποντας αμέτρητες νεαρές γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

Από το 2009, διδάσκει το Kalaripayattu σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την τέχνη, η οποία επικεντρώνεται στην αυτοάμυνα.

Έχουν περάσει πάνω από έξι δεκαετίες από όταν η δυναμική γιαγιά άρχισε να εξασκεί την τέχνη της και πλέον διδάσκει περίπου 150 παιδιά τρεις φορές την ημέρα κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο.

Περίπου το ένα τρίτο των μαθητών της είναι κορίτσια και γυναίκες, ηλικίας 6 έως 26 χρόνων αναφέρει το thenewsminute.com.

grandmadfgs8

«Το φύλο είναι κάτι εντελώς άσχετο, αυτό που έχει σημασία είναι η ηλικία. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο πιο καλά θα είναι», δήλωσε η Raghavan, η οποία είναι ίσως η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που ασκεί την τέχνη στην Ινδία.

Το Kalaripayattu γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στις μέρες μας, ωστόσο είναι μια πολεμική τέχνη βαθιά ριζωμένη στην ινδική κουλτούρα και θεωρείται κάτι πολύ περισσότερο από μια τεχνική πάλης.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πάλη με μπαστούνια, μαχαίρια και σπαθιά. Για πολλές μαθήτριες το Kalaripayattu είναι πολύ περισσότερο από μια σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα.

grandmadfgs2

Η σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και ο βιασμός παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στην Ινδία. Το 41% των γυναικών βιώνουν βία ή παρενόχληση από την ηλικία των 19 ετών αποκαλύπτει νέα έρευνα από την Action Aid.

grandmadfgs7

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι παρενοχλήθηκαν μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα.

Οι δεξιότητες που οι γυναίκες μαθήτριες μαθαίνουν μπορεί μια μέρα να τους σώσουν τη ζωή.

grandmadfgs5

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments