Διεθνή

Συρία: Έτοιμος να τηρήσει τη συμφωνία ο Άσαντ

Συρία: Έτοιμος να τηρήσει τη συμφωνία ο Άσαντ
Τηλεφωνικη επικοινωνία με τον Πούτιν.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι είναι έτοιμος να τηρήσει την συμφωνία εκεχειρίας στην Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι δυο ηγέτες σε τηλεφωνική τους επικοινωνία συμφώνησαν ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ειρηνική διευθέτηση της συριακής κρίσης που θα διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν θα αποτελέσουν “ένα σημαντικό βήμα προς την τελική επίλυση της κρίσης”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε πως αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη πολιτικής λύσης στον συριακό πόλεμο έπειτα από την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, σημειώνοντας παράλληλα ότι το καθεστώς της Δαμασκού θα εισέλθει στις συζητήσεις της Αστάνα επιδεικνύοντας “διαλλακτικότητα”.

“Αποτελεί καθήκον όλων των οργανώσεων της αντιπολίτευσης που την υπέγραψαν (σ.σ. την συμφωνία) να πάρουν αποστάσεις και να αναγγείλουν ότι δεν συνδέονται με το Μέτωπο αλ Νόσρα ή το Νταές”, δήλωσε σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της Συρίας ο Ουάλιντ αλ Μουάλεμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments