Διεθνή

Τουρκία: Δικάζεται για “τρομοκρατική προπαγάνδα” η Ασλί Ερντογάν

Τουρκία: Δικάζεται για “τρομοκρατική προπαγάνδα” η Ασλί Ερντογάν
Η 49χρονη Ασλί Ερντογάν κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Από δίκη περνά η διάσημη συγγραφέας Ασλί Ερντογάν, κατηγορούμενη για “τρομοκρατική προπαγάνδα” υπέρ των Κούρδων ανταρτών.

Η 49χρονη Ασλί Ερντογάν κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, όπως και οι οκτώ συγκατηγορούμενοι της, μεταξύ των οποίων και η 70χρονη γλωσσολόγος Νετσμιγιέ Αλπάι. 

Και οι δύο συνεργάζονταν με τη φιλοκουρδική εφημερίδα Εζγκούρ Γκιντέμ και κατηγορούνται ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν την εφημερίδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, με την κατηγορία ότι σχετιζόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

“Με κατηγορούν ότι είμαι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης με μοναδικό στοιχείο ότι το όνομά μου εμφανίζεται στην εφημερίδα. Είμαι συγγραφέας, ο λόγος ύπαρξής μου είναι να αφηγούμαι ιστορίες”, είπε η Ερντογάν στο δικαστήριο, αφού διαμήνυσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της “σαν να υπήρχαν νόμοι στην Τουρκία”. 

Υπενθυμίζεται ότι τα βιβλία της Ασλί Ερντογάν έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και το τελευταίο, το “Πέτρινο Κτίριο” καταγγέλλει τα βασανιστήρια και τις συνθήκες κράτησης στη χώρα της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments