Οικονομία

Νευρική “εικόνα” στα ασιατικά χρηματιστήρια

Νευρική “εικόνα” στα ασιατικά χρηματιστήρια
Ιδιαίτερες απώλειες, άνω του 1%, σημείωσε ο Nikkei στο Τόκιο.

Μεικτά πρόσημα παρουσίασαν τα ασιατικά χρηματιστήρια για τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους δείκτες να επηρεάζονται από την πτωτική κίνηση που κατεγράφη στη Wall Street το βράδυ.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Nikkei, με το χρηματιστήριο του Τόκιο να χάνει 1,32%, με τις μετοχές των μεγάλων εξαγωγέων να χάνουν σημαντικά λόγω της ενίσχυσης του γιεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Στη Ν.Κορέα ο Kospi κερδίζει οριακά 0,04% και στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται 0,25%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,12% και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite ανεβαίνει οριακά 0,06%.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας μείωσε κατά 0,4% την πρόβλεψη της οικονομικής ανάπτυξης για το 2017, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τη συνέχιση της τάσης χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Έτσι, η πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη το 2017, μειώθηκε στο 2,6% από το 3% που προέβλεπε η πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης, πριν από έξι μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου των Οικονομικών.

Στην Κίνα, ετήσια αύξηση 2,3% αναμένεται να καταγράψει ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), κατά το μήνα που διανύουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία αναφοράς.

Ο δείκτης αυτός παρακολουθεί την πορεία του πληθωρισμού, ενώ το ετήσιο ποσοστό του, αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 2%, έναντι επίσημου στόχου γύρω στο 3%.

Οι τιμές των προϊόντων διατροφής, διαμορφώνουν τον αναφερόμενο δείκτη κατά το 1/3, ενώ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση της τιμής του, ενόψει της Πρωτοχρονιάς, αλλά και της περιόδου των διακοπών για τον ερχομό της άνοιξης, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην αύξηση της κατανάλωσης προϊόντων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments