Αθλητισμός

Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό ρε Σούμι;

Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό ρε Σούμι;
Τρία χρόνια έχουν περάσει από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις Γαλλικές Άλπεις, το οποίο τον κρατά σε κώμα μέχρι και σήμερα. Όμως ελάχιστα πράγματα μαθαίνουμε για την πορεία της υγείας του.

Σήμερα, συμπληρώνονται τρία χρόνια από το σοκαριστικό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις μαζί με τον γιο του Μικ, τον Δεκέμβρη του 2013, λίγο πριν τα 44α γενέθλια του.

inner

Ο Σουμάχερ βρισκόταν στις γαλλικές Άλπεις, στο θέρετρο Μεριμπέλ, όπου απολάμβανε ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, το σκι.

Κάποια στιγμή ο Σουμάχερ, βρέθηκε εκτός πίστας… Σε μια στιγμή ατυχίας, ο Σουμάχερ, θα τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και θα διακομιστεί αμέσως στο νοσοκομείο. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόταν μέσα σε οκτώ λεπτά και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο του Μουτιέ για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν τρομακτικές. Μέχρι να ανακοινωθεί η επίσημη ιατρική γνωμάτευση λέχθηκαν πολλά σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, λόγω του ότι ο τραυματισμός του ήταν σε ένα τόσο επικίνδυνο σημείο όπως το κεφάλι.

Ακριβώς λόγω της σοβαρότητας του χτυπήματος ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και να υποβληθεί σε μία σειρά νευρολογικών επεμβάσεων ώστε να αντιμετωπισθεί η εγκεφαλική αιμορραγία.

Έμεινε σε κώμα για έξι μήνες και τον Ιούνιο του 2014 βγήκε από το nοσοκομείο της Λωζάνης μέχρι να μεταφερθεί το Σεπτέμβρη του 2014 στην έπαυλη του στην Γενεύη, η οποία ουσιαστικά από εκείνη τη στιγμή έγινε το φρούριο του.

Η Κορίνα , σύζυγος του αλλά και η Σαμπίν Κεμ, η επί ετών μανατζέρ του, ανέλαβαν να προστατέψουν την ζωή του και την ιδιωτικότητα του Σουμάχερ από τα ΜΜΕ έτσι ώστε να μπορέσει να απομονωθεί και να ξεκινήσει την αποθεραπεία του.

Έκτοτε οι πληροφορίες ρέουν με φειδώ και το περιβάλλον του Γερμανού είναι πολύ προσεκτικό σχετικά με το τι πληροφορίες δίνει στα μέσα αλλά και στους χιλιάδες θαυμαστές του που αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο Σουμάχερ δεν μπορεί να περπατήσει»… Αυτές είναι οι τελευταίες αξιόπιστες λέξεις για την υγεία του καλυτέρου οδηγού στην ιστορία του αθληματος διά στόματος του δικηγόρου του, Φέλιξ Νταμ, στις 19 Σεπτεμβρίου. Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος, ενώπιον του δικαστή σε μια δίκη εναντίον του περιοδικού “Bunte”, που ανέφερε ότι ο Μίκαελ πήγε για μια βόλτα με τη βοήθεια των θεραπευτών του και μπόρεσε να κινήσει ένα από τα χέρια του.

Όλο αυτό το διάστημα ο Σουμάχερ δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που ήταν, έχει χάσει πάρα πολλά κιλά-φήμες των ήθελαν να ζυγίζει 50 κιλά-έχει σημαντική απώλεια μυικής μάζας και φυσικά είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.

Μάλιστα σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η θεραπεία που ακολουθεί εκτός του ότι απαιτεί τουλάχιστον 15 άτομα προσωπικό (γιατρούς και φυσιοθεραπευτές) έχει κοστίσει στην οικογένεια του Σουμάχερ πάνω από 14 εκατομύρια δολλάρια.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν, είναι και θα είναι θρύλος για την F1 και εδώ και 3 χρόνια δίνει τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του, δεν τα παρατά και συνεχίζει να αγωνίζεται όπως έκανε μια ζωή, ας ευχηθούμε πως έστω και μακροπρόθεσμα η υγεία του θα βελτιωθεί και θα μπορέσει κάποια στιγμή να ξαναπερπατήσει και να μας θυμίσει αυτό που υπήρξε για τόσα χρόνια στον -Μηχανοκίνητο και όχι μόνο- αθλητισμό. 

πηγή: sport-fm.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments