ΥΠΕΣ σε ΚΕΔΕ: Οι νόμοι υπάρχουν, μένει να εφαρμοστούν | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 14:22

«Οι νόμοι υπάρχουν, μένει να εφαρμοστούν», απαντά το υπουργείο Εσωτερικών στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου σε χθεσινή δήλωσή του έθεσε ερωτήματα για το πώς θα διασφαλιστεί η νομιμότητα της ανανέωσης των 24μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο παραπέμπει σε πρόσφατη διευκρινιστική εγκύκλιό του, η οποία αποσαφηνίζει ότι οι συμβάσεις του άρθρου 16 του ν. 4429/2016, για τη 12μηνη αυτοδίκαιη ανανέωσή τους δεν εμπίπτουν στην πρόβλεψη του 24μηνου χρονικού ορίου που θέτει το άρθρο 63 του ν. 4430/2016, κατ’ εφαρμογή του «νόμου Παυλόπουλου».

«Ζητήματα σαν κι αυτά, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, δεν μπορεί κανείς να τα προσεγγίζει με όρους εντυπωσιασμού, αλλά με σοβαρότητα και με μία πραγματική βούληση, ώστε να βρεθεί λύση που δεν θα στερεί τους εργαζόμενους από τα δικαιώματά τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Πατούλης ζητούσε διευκρινήσεις με ποιο νόμιμο τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί η εν λόγω εγκύκλιος «αγνοώντας ισχύουσα διάταξη νόμου και πολύ περισσότερο το ίδιο το Σύνταγμα», αν υπάρχει αποσαφήνιση από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με την επίμαχη διάταξη έτσι ώστε οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου να συναινέσουν τελικά και να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα που απαιτούνται για την πληρωμή των εργαζομένων και σε περίπτωση μη έγκρισης των σχετικών ενταλμάτων από τους επιτρόπους, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αδυναμίας πληρωμής των εργαζομένων.

TAGS: