Γεύση

Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ
Η... πρωταγωνίστρια της πρώτης ημέρας της νέας χρονιάς!

ΥλικάΓια τη Βασιλόπιτα κέικ300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου250 γρ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο2 γρ. μαστίχα7 γρ. μαχλέπι1 κ.σ. ζάχαρη2 κ.σ. αλεύρι1-2 πορτοκάλια ξύσμα2 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το μείγμα Β4 αυγά (200 γρ.)75 ml γάλα 3,5% λιπαρά

Για το μείγμα Γ400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το “φτερό” πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταμάταμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. (Καλό είναι το βούτυρο να το χτυπάμε όταν είναι εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό).Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μείγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη. Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μείγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα.Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί!Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments