Ιταλία: Απέλαση Τυνήσιου που απειλούσε με τρομοκρατική επίθεση | Pagenews.gr
Pagenews team 30 Δεκεμβρίου 2016, 14:00

«Στα μέσα Νοεμβρίου είχε λάβει οδηγίες για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία, παρόμοιες με εκείνες που έλαβαν χώρα στην Γαλλία και στο Βέλγιο, σε αντίποινα για τις ιταλικές επιχειρήσεις στην Λιβύη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών. Προς το παρόν πάντως δεν προκύπτει ότι ο απελαθείς είχε επαφές με τον Ανίς Αμρί, τρομοκράτη ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση στο Βερολίνο και φονεύθηκε από δυο Ιταλούς αστυνομικούς κοντά στο Μιλάνο στις 23 Δεκεμβρίου.

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, στην πόλη Απρίλια, η οποία απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Τύπο, φέρονται να ανήκουν σε άτομα που άμεσα και έμμεσα ήταν σε επαφή με τον Αμρί.

Οι εισαγγελείς της Ρώμης έχουν τη βάσιμη υποψία ότι ο τρομοκράτης ήθελε να προσπαθήσει να φτάσει μέχρι την πόλη Λατίνα, 70 χιλιόμετρα νότια της Ρώμης, για να φιλοξενηθεί από άτομα που είχε γνωρίσει κατά την κράτησή του στις ιταλικές φυλακές, από το 2011 μέχρι το 2015.


«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε αναλυτικές πληροφορίες, για προφανείς λόγους. Αλλά είμαι σε θέση να σας πω ότι οι έρευνες σχετικά με τον Αμρί μπορούν σίγουρα να χαρακτηρισθούν σημαντικές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι.

Tags: