Διεθνή

Έγκλημα πάθους: Χειροπέδες στη γυναίκα του Αμοιρίδη και στον εραστή της

Έγκλημα πάθους: Χειροπέδες στη γυναίκα του Αμοιρίδη και στον εραστή της
Θεωρείται η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του πρέσβη. Εισαγγελική διαταγή για σύλληψη ενός αστυνομικού και δύο ακόμη συνεργών του. Ο αξιωματικός είναι ο εραστής της συζύγου του Αμοιρίδη. Ο διπλωμάτης φέρεται να σκοτώθηκε, προτού μεταφερθεί στο λευκό αυτοκίνητο. Αναμονή για τον έλεγχο των ιατροδικαστών και την ταυτοποίηση του πτώματος.

Έγκλημα πάθους, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, κρύβεται πίσω από την μυστηριώδη υπόθεση του θανάτου του Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς συνελήφθη η γυναίκα του, Φρανσουάζ, ύστερα από ανάκριση, ως η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία.

 

Εκτός από την Φρανσουάζ έχει συλληφθεί και ο εραστής της, ο οποίος είναι ένας 29χρονος αστυνομικός. Μάλιστα, ο εραστής της , ο οποίος ονομάζεται Sergio Gomes Moreira Filho, φέρεται να ομολόγησε τον φόνο. Παράλληλα, η βραζιλιάνικη αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για δυο ακόμη συνεργούς.

Image result for Sérgio Gomes Moreira Filho amiridis

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδουν τα ίδια μέσα ενημέρωσης, το αίμα του πρέσβη βρέθηκε στον καναπέ του σπιτιού του και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε εκεί, πριν μεταφερθεί στο λευκό αυτοκίνητο, όπου και φέρεται να απανθρακώθηκε. Η αστυνομία μάλιστα γνωρίζει ακριβώς την ώρα που έγινε η μεταφορά, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης και σύντομα θα γίνουν και ανακοινώσεις.

Η σύζυγός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε νωρίτερα την Παρασκευή στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγός του είχε σχέση με αστυνομικό, ο οποίος έχει προσήχθη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα, ανακρίθηκε και ζητήθηκε η σύλληψή του.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για την μυστηριώδη υπόθεση του θανάτου του πρέσβη.

Στο μεταξύ, αν και οι βραζιλιανικές Αρχές επιμένουν πως η απανθρακωμένη σωρός ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προχωρεί σε σχετικές ανακοινώσεις, τονίζοντας πως αναμένει το πόρισμα των ερευνών, ώστε να γίνει η σωστή ενημέρωση και να μην υπάρξει καμία σύγχυση γύρω από την υπόθεση.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, υπογράμμισε πως “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη”.”Ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου” τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά σε υποβαθμισμένο προάστιο του Ρίο, στη Νόβα Ιγκουάσου, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο. Η τελευταία επαφή, που είχε ο 59χρονος πρέσβης, φέρεται να ήταν σε τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγό του. Βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του στις 28 Δεκεμβρίου. Η σύζυγός του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments