Διεθνή

Συρία: Ο Άσαντ “έσπασε” την εκεχειρία(;)

Συρία: Ο Άσαντ “έσπασε” την εκεχειρία(;)
Για βομβαρδισμούς στην επαρχία Χάμα κάνει λόγο το Παρατηρητήριο.

Σε τεντωμένο σχοινί είναι η εκεχειρία στη Συρία, καθώς οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης αναφέρουν πως ο συριακός στρατός έσπασε την ανακωχή, που έχει τεθεί σε ισχύ από τα ξημερώματα της Παρασκευής, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αναφέρει πως η πολεμική αεροπορία της Δαμασκού προχώρησε σε βομβαρδισμό θέσεων των αντικαθεστωτικών στη βόρεια επαρχία Χάμα.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε μια κοιλάδα που ελέγχεται από τους αντάρτες βορειοδυτικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αξιωματούχος των ανταρτών επίσης ανέφερε τις συγκρούσεις στην περιοχή, όπου ο συριακός στρατός ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα επίθεση για την ανακατάληψή της.

Την ίδια ώρα, στο Αλμάτι του Καζακστάν, ο πρόεδρος της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν να προχωρήσει στις απαραίτητες προετοιμασίες, προκειμένου να φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον τις συνομιλίες για τη Συρία στην Αστάνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Καζάκος ομόλογός του Καϊράτ Αμπντραχμάνοφ συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία τις συνομιλίες για τη Συρία που αναμένεται να λάβουν χώρα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments