Τουλάχιστον 9 νεκροί από την κατάρρευση ορυχείου στην Ινδία | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 11:24 30 Δεκεμβρίου 2016, 11:24

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμα 35 έχουν τραυματιστεί από την κατάρρευση ανθρακωρυχείου στην διοικητική περιφέρεια Τζαρκάντ, στην ανατολική Ινδία, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Οι ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν χθες το βράδυ (τοπική ώρα), όταν το ορυχείο καταπλακώθηκε από μεγάλη ποσότητα λάσπης.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 9 νεκροί καθώς η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αργότερα μέσα στην ημέρα», δήλωσε ο αξιωματούχος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο και ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς αγνοούνται άλλοι 20 εργάτες. «Την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν στο ορυχείο σχεδόν 60 εργάτες και 40 οχήματα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν δηλώσεις στελεχών του ορυχείου, σύμφωνα με τις οποίες, οι ανθρακωρύχοι δούλευαν σε βάθος 61 μέτρων από την επιφάνεια της γης την ώρα του συμβάντος και ότι η επιχείρηση διάσωσης δεν μπορούσε να ξεκινήσει χθες βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί λόγω της πυκνής ομίχλης.

Ετικέτες: