Πολιτική

Γραφείο πρωθυπουργού: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από το δημοσίευμα των FT

Γραφείο πρωθυπουργού: Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από το δημοσίευμα των FT
Η εφημερίδα στηρίζει το θέμα, που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της, στην περιβόητη υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, η οποία ανέδειξε την κόντρα Μαξίμου και ΤτΕ, καθώς και στον διαγωνισμό-παρωδία με τις τηλεοπτικές άδειες και στο σκάνδαλο με τον εργολάβο Καλογρίτσα.

Απίστευτη δυσφορία και ενόχληση φαίνεται πως προκάλεσε στον πρωθυπουργό το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times, στο οποίο τονίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει κάτι από τις ακροδεξιές κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, καθώς η Αριστερά στην Ελλάδα επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχό της τους ανεξάρτητους στη χώρα θεσμούς.

Μάλιστα, η εφημερίδα στηρίζει το θέμα, που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της, στην περιβόητη υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, η οποία ανέδειξε την κόντρα Μαξίμου και ΤτΕ, καθώς και στον διαγωνισμό-παρωδία με τις τηλεοπτικές άδειες και στο σκάνδαλο με τον εργολάβο Καλογρίτσα.

Τα σχόλια των FT προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα το πρωθυπουργικό γραφείο να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία απαντά στους FT, επισημαίνοντας ότι πίσω από το δημοσίευμα κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα.

Το αξιοσημείωτο δε είναι ότι από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα αφήνονται αιχμές, ότι η εφημερίδα έστειλε σχετικές ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, μόλις λίγα λεπτά πριν τη δημοσίευση του άρθρου, μόνο και μόνο ως άλλοθι.

Ειδικότερα, το σχόλιο από το γραφείο του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις.

Τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν.

 

Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια.

 

Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα.

 

Οι πολίτες όμως έχουν κρίση!

 

ΥΓ. Οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments