Κυπριακό: Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη πριν από τη Γενεύη | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 06:36

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης που θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπριών στη Γενεύη της Ελβετίας στις 9 Ιανουάριο.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως «βρισκόμαστε ε σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της διάσκεψης για το Κυπριακό. Εκείνο που έχει σημασία, εκεί που επικεντρώνεται η δική μας προσπάθεια είναι στο να δημιουργηθεί η αναγκαία υποδομή από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη, καθώς επίσης στο να υπάρξει και η αναγκαία συζήτηση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, κάτι που θα διευκολύνει στο να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, ευελπιστώντας ότι με όλα αυτά τα δεδομένα, αν δημιουργηθούν, θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο για μια θετική κατάληξη στην Ελβετία» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σε ερώτηση για τη συνάντηση των τεχνοκρατών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχο έχει να προετοιμάσει τη συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ταγίπ Ερντογάν. 

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι μια τέτοια συνάντηση πριν τη Γενεύη, δεν αναμένεται φυσικά να δώσει λύση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά, επισήμανε, «σίγουρα, αν όλοι επιθυμούν να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, μια τέτοια συνάντηση θα είναι υποβοηθητική προς αυτή την κατεύθυνση».

TAGS: