Μπακογιάννη: Θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο ο Τσίπρας | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 07:15

Την άποψη πως το ενδεχόμενο των εκλογών είναι κοντά εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στα «ΝΕΑ», με τη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στα οικονομικά ζητήματα και ειδικότερα για τις παροχές στις οποίες έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως ο πρωθυπουργός «θα Θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί. Ομως, επειδή η κατάσταση των Ελλήνων θα επιδεινώνεται και η πραγματική οικονομία θα βυθίζεται όλο και περισσότερο λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης, προετοιμάζει και ηρωική έξοδο».

Σύμφωνα με την ίδια, είναι επιβεβλημένη την πολιτική αλλαγή για να βγει η χώρα από την κρίση, υποστηρίζοντας ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα προσερχόταν στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους με κύριο χαρακτηριστικό την αξιοπιστία για «ουσιαστικές εμπροσθοβαρείς διαρθρωτικές αλλαγές», ώστε με περισσότερα εφόδια να ζητήσει στη συνέχεια μείωση της φορολογίας. Η ίδια δίνει έμφαση στην ανάγκη ενός νέου μεταρρυθμιστικού σχεδίου στην εκπαίδευση, τη Δικαιοσύνη, τη Δημόσια Διοίκηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η νέα τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ επικρίνει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για «επιπολαιότητα» σχετικά με τη διαδικασία διανομής του κοινωνικού μερίσματος και την επιστολή αναδίπλωσης που ακολούθησε, ενώ επιμένει ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης που δεν διαπραγματεύθηκε με τους εταίρους τη χορήγηση του βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τη δική της μετακίνηση, εξάλλου, από τον τομέα των εξωτερικών θεμάτων στον τομέα της ανάπτυξης, αρκείται να αναφέρει ότι η ανάπτυξη αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο στοίχημα για την Ελλάδα.

TAGS: