Πολιτική

Πέπλο μυστηρίου “σκεπάζει” την υπόθεση του Κυριάκου Αμοιρίδη

Πέπλο μυστηρίου “σκεπάζει” την υπόθεση του Κυριάκου Αμοιρίδη
Τοπικά media από τη Λατινική Αμερική μεταδίδουν πως ο πρέσβης βρέθηκε απανθρακωμένος. Δεν υπάρχει ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες, επισημαίνει ο Αμανατίδης. Με τη σύζυγό του η τελευταία επαφή του 53χρονου.

Πέπλο μυστηρίου “σκεπάζει” την υπόθεση εξαφάνισης του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος φέρεται να έχει βρεθεί απανθρακωμένος στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει το θάνατό του, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ταυτοποίηση και πως οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά σε υποβαθμισμένο προάστιο του Ρίο, στη Νόβα Ιγκουάσου, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Η τελευταία επαφή, που είχε ο 59χρονος πρέσβης, φέρεται να ήταν σε τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγό του. Βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του στις 28 Δεκεμβρίου. Η σύζυγός του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του. 

Το απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο, που του έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με τον τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία, οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου, τις οποίες είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου, για να εξεταστεί.

Μέχρι στιγμής το τοπίο γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Αμοιρίδη είναι “θολό”, αν και εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας, μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα, αποκλείει το σενάριο απαγωγής. 

“Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής”, είχε πει ο εκπρόσωπος εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα. 

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης υπογράμμισε πως “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη”.”Ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου” τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Τοπικά media αναφέρουν πως η σορός είναι του Αμοιρίδη, αλλά οι βραζιλιάνικες αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση του πτώματος ακόμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, στην οποία ανέφερε:

“Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments