«Σαρώνουν» τα αστέρια Michelin τα γερμανικά εστιατόρια | Pagenews.gr
Pagenews Team 1 Ιανουαρίου 2017, 10:14

Ρεκόρ έσπασαν τα εστιατόρια στη Γερμανία που έχουν βραβευθεί με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin, φτάνοντας ήδη τα 292. 

Σύμφωνα με τον Μισέλ Ελίς, διευθυντή παγκοσμίως του Guide Michelin, η Γαλλία που κατέχει την πρωτιά στον τομέα αυτόν αρχίζει να ανησυχεί με την εξέλιξη αυτή.

Η λίστα των Top 10 ρεστοράν τριών αστέρων παραμένει αμετάβλητη. Πρωτεύουσα της γαστρονομίας παραμένει η Μπάιερσμπρον, μια κωμόπολη 15.000 κατοίκων, κοντά στη Φρόιντενστατ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. 

Στα δύο τριάστερα εστιατόρια «Barreis» και «Schwarzwaldstube» προστίθεται το «Schlossberg» που βραβεύτηκε με δύο αστέρια, ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμη που φημίζονται για την πρωτοποριακή κουζίνα τους.

Μεταξύ των μεγάλων πόλεων, το Ντίσελντορφ περιλαμβάνεται σε αυτές που κοσμούνται από εστιατόρια βραβευμένα από τον Οδηγό Michelin.

Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τρία εστιατόρια βραβεύονται τώρα με ένα αστέρι: τα «Bread & Roses», «Le Flair» και «Nenio». 

Το Βερολίνο έχει επτά ρεστοράν τριών αστέρων και 12 με ένα αστέρι.

Οι βραβευθέντες της χρονιάς είναι τρεις σεφ οι οποίοι αρχικά είχαν αποσπάσει δύο αστέρια: ο Μάρκο Μίλερ του «Rutz» στο Βερολίνο, ο Τρίσταν Μπραντ του «Opus V» στο Μάνχαϊμ και ο Τόχρου Νακαμούρα του «Geisels Werneckhof» στο Μόναχο.

TAGS: