Πότε μπορεί ένα μωρό να φάει μακαρόνια | Pagenews.gr
Pagenews Team 1 Ιανουαρίου 2017, 08:09

Μέχρι τον έκτο μήνα της ζωής του, η διατροφή ενός μωρού καλύπτεται απόκλειστικά από γάλα. Στη συνέχεια σταδιακά εντάσσονται στο διαιτολόγιο του και οι στερεές τροφές μέχρι να φτάσει το παιδί να τρώει τα πάντα.

Αρχικά το κάθε μωρό αρχίζει να αναγνωρίζει τις γεύσεις και αργόερα αντιλαμβάνεται καλύτερα τις τροφές και τις απολαμβάνει, διαλέγοντας αυτές που του αρέσουν περισσότερο. To γάλα ωστόσο παραμένει η κύρια πηγή θερμίδων και θρεπτικών ουσιών για όλο τον πρώτο χρόνο.

Οι παιδίατροι συνιστούν στους γονείς να δίνουν στα μωρά νέες τροφές σταδιακά και με μέτρο ενώ από την ηλικία των 8,5 μηνών το βρέφος μπορεί να καταναλώνει και όσπρια και μακαρόνια. Τα όσπρια, όπως φακές και ρεβύθια μπορούν να προστεθούν ενταλλάξ στη σούπα ενώ τα μακαρόνια στη θέση της αμυλλούχας τροφής, αντί δηλαδή για ρύζι ή πατάτα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σημαντικό, είναι το παιδί, σε κάθε γεύμα, να κάθεται στο δικό του κάθισμα σε ατμόσφαιρα χαλαρή και ευχάριστη. Πρέπει να το ενθαρρύνεται να φάει και όχι να πιέζεται.

TAGS: