Πολιτική

Στον Έβρο η Αχτσιόγλου: Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς

Στον Έβρο η Αχτσιόγλου: Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς
Με παραγωγικούς φορείς του νομού Έβρου συναντήθηκε η υπουργός Εργασίας την Πέμπτη, στο περιθώριο της επίσκεψής της στην περιοχή. Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα, η Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στον τουρισμό, την καθαριότητα, τα σουπερ μάρκετ, τα σφαγεία, καθώς και στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ), τον […]

Με παραγωγικούς φορείς του νομού Έβρου συναντήθηκε η υπουργός Εργασίας την Πέμπτη, στο περιθώριο της επίσκεψής της στην περιοχή.

Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα, η Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στον τουρισμό, την καθαριότητα, τα σουπερ μάρκετ, τα σφαγεία, καθώς και στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ), τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Ορεστιάδας, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), την Ένωση Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Στις συζητήσεις που διεξήχθησαν, η υπουργός ενημέρωσε για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, καθώς και για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέθεσαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας στην περιοχή, επισημαίνοντας ιδίως το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας των νέων.

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες σχεδιασμού και υλοποίησης ενός προγράμματος απασχόλησης προσαρμοσμένου στις ανάγκες του νομού. Κοινό συμπέρασμα όλων των συσκέψεων αποτέλεσε η ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά εργασίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των εργαζόμενων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments