Τεχνολογία

SpaceX: Πλάνο για διαστημικό τουρισμό μέχρι το 2018

SpaceX: Πλάνο για διαστημικό τουρισμό μέχρι το 2018
Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει σύντομα στο διάστημα δύο τουρίστες, οι οποίοι ήδη έχουν έχουν πληρώσει την προκατοβολή για το ταξίδι τους.

Η SpaceX, σε επίσημη ανακοίνωσή της ανήγγειλε τα σχέδια της, να στείλει δυο τουρίστες στο διάστημα εντός του έτους 2018.

Οι δυο πρώτοι τουρίστες έχουν ήδη πληρώσει την προκαταβολή για το επερχόμενο ταξίδι τους. «We are excited to announce that SpaceX has been approached to fly two private citizens on a trip around the moon late next year. They have already paid a significant deposit to do a moon mission. Like the Apollo astronauts before them, these individuals will travel into space carrying the hopes and dreams of all humankind, driven by the universal human spirit of exploration», ήταν η επίσημη δήλωση της εταιρείας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για διαστημικό τουρισμό. Έχει ακουστεί ότι τουρίστες που ήθελαν να πάνε στο διάστημα πλήρωσαν στην ρωσική κυβέρνηση το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η SpaceX δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των ατόμων που θα ταξιδέψουν, ούτε πόσα πλήρωσαν. Η εταιρεία θεωρεί ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς και άλλοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στο διάστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments