Πολιτική

Επιμένει ο Πολάκης για τους Διοικητές!

Επιμένει ο Πολάκης για τους Διοικητές!
Κόντρα Πολάκη-Ν.Δ. με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ.

Επανέρχεται ”δριμύτερος” ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στο θέμα της απομάκρυνσης των Διοικητών των Νοσοκομείων, μετά την δικαίωσή τους από το ΣτΕ.Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και ισχυρίζεται ότι ”δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των Διοικητών των Νοσοκομείων, καθώς, όπως λέει, ”η θεωρητκή θητεία αυτών έχει λήξει πλέον και οι νέοι διοικητές έχουν επιλεγεί αξιοκρατικά”.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Περί της απόφασης του ΣτΕ που «δικαιώνει» τους διοικητές υποδιοικητές που απομάκρυναμε το Δεκέμβρη του 2015 απο τα νοσοκομεία

1)η απόφαση δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτελεσμα καθώς η θεωρητική θητεία αυτών εχει λήξει πλέον, άρα δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους (όσων «δικαιώθηκαν» με αυτή την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφασεις)

2) Αυτοι οι διοικητές απομακρύνθηκαν με διαδικασια διπλής αξιολόγησης (βαθμολογία απο διοικητές των ΥΠΕ και προφορική συνέντευξη απο επιτροπή που προβλέπει ο νόμος ) που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Διατηρησαμε 15 που ειχαν θετική αξιολογηση και ειχαν παράξει έργο.

3) Τα νοσοκομεία μας έχουν νόμιμες διοικήσεις επιλεγμένς αξιοκρατικά (με ανοιχτή διαδικασια με 1500 αιτήσεις ) και οι οποίες συνεχίζουν κανονικά το έργο τους.

ΥΓ: ο καθένας μπορει να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ΣΤΕ και την απόφαση του. Συνεχίζουμε μεχρι τέλους τον αγώνα για την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας και τη μάχη κατα της διαφθοράς στο χωρο.

Η παρέμβαση Πολάκη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ν.Δ., η οποία δια του τομεάρχη Υγείας, Βασίλη Οικονόμου, δηλώνει:

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά.

Παρόλα αυτά, ο κ. Πολάκης επιμένει στις αποφάσεις του και επιτίθεται στο ΣτΕ.Η ανοχή τελείωσε. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments