Τουρισμός

2017: Αύξηση 4% στα παγκόσμια ταξίδια

2017: Αύξηση 4% στα παγκόσμια ταξίδια
Την πρωτιά στην τουριστική προσέλευση κατέχει η Ευρώπη, με την Ισπανία για το έτος 2016 να αποτελέι τη νούμερο ένα επιλογή των ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Travel Market της IPK International, θα υπάρξη αύξηση των διεθνών εξερχόμενα ταξίδια κατά το ποσοστό του 4%, συγκριτικά με περασμένο έτος.

Μεγαλύτερη αύξηση από το μέσο όρο εκτιμάται ότι θα υπάρξει στα εξερχόμενα ταξίδια από τις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού και της Βόρειας Αμερικής, όπου προβλέπεται αύξηση 5%, ενώ από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική αναμένεται πιο αργή ανάπτυξη με αύξηση 3%. Πέρυσι, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση στον κόσμο με άνοδο 9%.Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της IPK International στις 21 κυριότερες τουριστικές αγορές στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017.

Ως προς την επίδραση της τρομοκρατίας και της αστάθειας σε διάφορες περιοχές του πλανήτη στα σχέδια για ταξίδια, το 45% των διεθνών ταξιδιωτών απάντησε ότι ο φόβος τρομοκρατικής επίθεσης επηρεάζει τις επιλογές ταξιδιού. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2016, διαπιστώνεται μια αύξηση 6% σε αυτούς που δηλώνουν ότι ο φόβος τρομοκρατίας θα επηρεάσει τα σχέδια ταξιδιού.

Το 16% αναφέρουν ότι δεν θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2017 ή θα επιλέξουν μόνο ταξίδια μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Το 29%, ωστόσο, θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό, αλλά μόνο σε προορισμούς που θεωρούν ως «ασφαλή». Για ορισμένους προορισμούς, η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Για παράδειγμα, ενώ το Φεβρουάριο του περασμένου έτους το 64% των ερωτηθέντων αντιλαμβάνονταν την Τουρκία ως «μη ασφαλή», το Φεβρουάριο του 2017 το ποσοστό αυτό έχει επιταχυνθεί περαιτέρω στο 76%. Ως εκ τούτου, οι μετατοπίσεις από «μη ασφαλείς» σε «ασφαλείς» προορισμούς θα συνεχιστεί περαιτέρω το 2017.

Οι διακοπές ήλιου και θάλασσας παραμένουν το νούμερο 1 είδος διακοπών με μερίδιο αγοράς το 28% του συνόλου των ξερχόμενων διακοπών, τα ταξίδια στην πόλη ανεβαίνουν διαρκώς τα τελευταία 5 χρόνια και πλέον έχουν φτάσει σε μερίδιο 26% του συνόλου το 2016. «Παρά το γεγονός ότι οι πόλεις έχουν επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις, τα ταξίδια πόλη εξακολουθούν να βιώνουν μια πραγματική επιχειρηματική άνθηση σε όλο τον κόσμο», εξήγησε ο Rolf Freitag, Διευθύνων Σύμβουλος της IPK International κατά την παρουσίαση της μελέτης. Στην τρίτη θέση έρχεται το Touring με ένα σταθερό μερίδιο αγοράς 19%.Το 2016, παρά τα τρομοκρατικά συμβάντα και τις αναταραχές, ο αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 4%, φτάνοντας σχεδόν τα 1,1 δισ. διεθνή ταξίδια.

Η Ασία ήταν η νούμερο ένα περιοχή στον κόσμο στην ανάπτυξη διεθνών ταξιδιών με συνολική αύξηση 9%, έναντι του 2015, ενώ ο εξερχόμενος τουρισμός από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αυξήθηκε κατά 3%. Σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο, η Ευρώπη επικρατεί ως η νούμερο ένα πηγή της αγοράς με περισσότερο από το μισό του εξερχόμενου όγκου ταξιδιών σε όλο τον κόσμο. Στον εισερχόμενο τουρισμό, η Ισπανία ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός το 2016, ενώ η Γερμανία παρέμεινε στην τρίτη θέση. Η Ιταλία και η Γαλλία ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments