Ελλάδα

Με το όπλο που τραυμάτισε τον Μαζιώτη, σκότωσε τον ταξιτζή ο ειδικός φρουρός

Με το όπλο που τραυμάτισε τον Μαζιώτη, σκότωσε τον ταξιτζή ο ειδικός φρουρός
Ο 30χρονος αστυνομικός είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στον τραυματισμό και τη σύλληψη του κακοποιού πριν από τρία χρόνια - Είχε μετατεθεί στην Καστοριά υπό τον φόβο αντεκδίκησης - Με απόλυτη ηρεμία, επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί μετά το φονικό.

Απίστευτα είναι όλα όσα έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν τον ειδικό φρουρό που πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε χθες το βράδυ στην Καστοριά τον 52χρονο οδηγό ταξί.

Ο αστυνομικός ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο έπεσε σε αντιφάσεις όσον αφορά τα κίνητρα του, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ανάκριση γύρω απ’ το συγκεκριμένο θέμα. Ο ειδικός φρουρός ανέφερε πως ήθελε να ληστέψει τον ταξιτζή γιατί αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ωστόσο απ’ το ταξί δεν έλειπε τίποτα και φαίνεται πως είναι άλλοι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη του.

Το πλέον σοκαριστικό στην υπόθεση, όμως, είναι ότι ο ειδικός φρουρός βρισκόταν στην Καστοριά με μετάθεση την τελευταία τριετία, διότι η υπηρεσία του φοβόταν το ενδεχόμενο αντεκδίκησης από την πλευρά Μαζιώτη.

Ο τελευταίος είχε συλληφθεί το 2014 στο Μοναστηράκι, όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν και άρχισαν να τον καταδιώκουν. Ο Μαζιώτης τράβηξε όπλο και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με τον 30χρονο ειδικό φρουρό να τον τραυματίζει στο πόδι και εν συνεχεία να τον συλλαμβάνει.

Τότε είχε πάρει μετάθεση για τη γενέτειρά του, την Καστοριά, λόγω φόβου για αντεκδίκηση και τρία χρόνια αργότερα βρέθηκε ο ίδιος σε ρόλο θύτη, έχοντας ως θύμα τον 52χρονο οδηγό ταξί, η κηδεία του οποίου θα γίνει σήμερα, Σάββατο, στις 17:30. Μάλιστα, το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ήταν το ίδιο με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον του Μαζιώτη, κάτι που ουσιαστικά τον “πρόδωσε”, αφού είναι ο μοναδικός αστυνομικός στην περιοχή που είχε 45αρι. Δεν

Έτσι έφτασαν στα ίχνη του

Μαρτυρίες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στη διαδρομή που ακολούθησε το ταξί οδήγησαν τις έρευνες στα ίχνη του αστυνομικού. Οπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος επιβιβάστηκε στο όχημα του άτυχου αυτοκινητιστή στις 16:30 της Παρασκευής, από περιοχή της πόλης της Καστοριάς.

Προορισμός τους ήταν σημείο στο οποίο υπάρχει αγροτεμάχιο και αποθήκη του πατέρα του δράστη, στην περιοχή Νέα Λεύκη. Το ταξί βρέθηκε σταθμευμένο εκεί, σε χωματόδρομο και όπως φαίνεται ο δράστης ανάγκασε το θύμα του να βγει από το όχημα και σε απόσταση 30 μ. από το αυτοκίνητο σκότωσε τον 52χρονο.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες εκτός από την κάμερα που υπήρχε στην πιάτσα ταξί και το αποτυπώνει να επιβιβάζεται στο όχημα, το φερόμενο ως δολοφόνο τον πρόδωσε ακόμα το gps του αυτοκινήτου που είχε αποθήκευσή την τελευταία κούρσα η οποία είχε τελικό προορισμό στις αποθήκες ιδιοκτησίας του πατέρα του.

Έφυγε με άλλο ταξί

Αμέσως μετά τη δολοφονία, η οποία φέρεται να έχει διαπραχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις 19:00, ο Ειδικός Φρουρός, επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί και ζήτησε από τον οδηγό να πάει στις εργατικές κατοικίες, για να πάρει το αυτοκίνητό του, που όπως είπε στον οδηγό “είχε αφήσει στο συνεργείο”. Ο Λάζαρος Βέλιος, οδηγός ταξί στο οποίο ο δράστης επιβιβάστηκε μετά τη δολοφονία, δηλώνει στην ΕΡΤ πως “δεν τον είδα ταραγμένο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments