Διεθνή

Θρησκευτικά κίνητρα ή θρησκευτικός μανδύας…;

Θρησκευτικά κίνητρα ή θρησκευτικός μανδύας…;
Σουνιτικό μίσος εναντίον σιιτών και στο βάθος ISIS…

Η μία την άλλη διαδέχονται οι προσεγγίσεις διεθνολογικών κύκλων μετά την πολυαίμακτη επίθεση σε σταθμό λεωφορείων στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 40 ανθρώπους, ιρακινούς σιίτες στο σύνολό τους και 120 τραυματίες.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της λιβανικής Χεσμπολάχ που πολεμά στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, οι εκρήξεις προκλήθηκαν από καμικάζι.

Ύστερα από την πρόσφατη εκτόνωση των δύο έτερων μεγάλων μετώπων με Κούρδους και αντικαθεστωτικούς μισθοφόρους, που επήλθε με την συνθηκολόγηση των τελευταίων, το μέτωπο που εξακολουθεί να διαθέτει ισχύ και να μην συμβάλει στην παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή, συντηρείται από τις δυνάμεις του ISIS.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία και η αναφορά του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ, κατά την οποία κατηγορούνται οι φονταμεταλιστικές οργανώσεις ‘’ταφκίρι’’ των σουνιτών, μέσα όμως στις οποίες, ενυπάρχουν ζωτικά τζιχαντιστικά κύτταρα.

Ως εκ τούτου, είναι θέμα χρόνου να προκύψουν και οι πρώτες ενδείξεις που θα ‘’δείχνουν’’ ευθέως Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ της Συρίας, δεν έχασε χρόνο και προσπαθώντας να ενεργοποιήσει το θυμικό του αμερικανού προέδρου Τράμπ, δήλωσε πως ακόμα περιμένει να υλοποιήσουν οι ΗΠΑ τις υποσχέσεις του νυν προέδρου τους και να πολεμήσουν τον ISIS.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments