Τζεφ Σέσιονς: Ζήτησε την παραίτηση 46 εισαγγελέων που είχε διορίσει ο Ομπάμα | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Μαρτίου 2017, 09:10

​Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, ζήτησε τις παραιτήσεις των 46 επικεφαλής ομοσπονδιακών εισαγγελέων, που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείο τους ζήτησε να παραιτηθούν, «προκειμένου να διασφαλιστεί μια ομοιογενής μετάβαση».

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε σε άρθρο της ότι μεταξύ των εισαγγελέων αυτών είναι και ο εισαγγελέας του Μανχάταν Πριτ Μπαράρα, ο οποίος αναμενόταν ότι θα διατηρήσει τη θέση του, καθώς είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την ορκωμοσία του και τότε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του είχε ζητήσει να παραμείνει.

Το γραφείο του Μπαράρα χειρίζεται μερικές από τις πιο κρίσιμες υποθέσεις που περνούν από το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ορίζονται από τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν είναι σπάνιο να αντικαθιστούνται από την εκάστοτε νέα κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τραμπ έλαβε αυτή την απόφαση τόσο ξαφνικά, αλλά ο αριθμός των εισαγγελέων που αφορά.