Κουρουμπλής: «Eίμαστε κυβέρνηση οκταετίας» | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Μαρτίου 2017, 08:15

Η τετραετία θα εξαντληθεί. Θα δοθεί δυνατότητα στον Ελληνικό λαό στο τέλος της τετραετίας να μας κρίνει. Αυτή είναι κυβέρνηση οκταετίας» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Στις συνεχείς ερωτήσεις εάν η κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει νέα μέτρα ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Μην ψάχνετε αποστάτες μέσα στην στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση θα έχουμε πολιτική αστάθεια.» «Κάνουμε μια γιγαντιαία προσπάθεια. Τώρα θα έρθει η συμφωνία,θα δούμε κάτω από ποιες συνθήκες έγινε και ποιο είναι το περιεχόμενο της. Κάντε λίγη υπομονή για να δούμε τη συμφωνία, να δούμε και τα αντίμετρα. Να ρωτάτε αυτούς τους κυρίους που λένε θα μειώσουν… από πού θα μειώσουν;».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «ο κόσμος εμπιστεύεται το καθαρό βλέμμα του Τσίπρα. Εμείς θα σηκώσουμε το σταυρό του μαρτυρίου για να βγάλουμε τη χώρα από από την καταστροφή». Με τη φράση αυτή απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής όταν ρωτήθηκε σήμερα για το ενδεχόμενο να ψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέτρα όπως η μείωση του αφορολογήτου και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Αυτή την καταστροφή δεν την δημιουργήσαμε εμείς αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν το 2008 και το 2010 είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας: «pacta sunt servanda» οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

Ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Βασ. Κικίλια είπε ακόμα ότι η ΝΔ θα υποστεί μια δεινή πολιτική ήττα αν δεν ψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία καθώς με αυτή τη στάση της θα αποστασιοποιηθεί από πολιτικές που έχει ήδη εφαρμόσει.

Ο κ. Κικίλιας απαντώντας σε δηλώσεις Κουρουμπλή τόνισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα αλλά πως θα διατηρήσει τις θέσεις της και τις καρέκλες της.

Συμβουλεύω τους καλούς συναδέλφους της ΝΔ: Ας μην γίνονται ψευδοπροφήτες, ας μην βιάζονται, βιάζονται, κινδυνεύουν από μελαγχολία και από άνοια απάντησε ο κ. Κουρουμπλής.

TAGS: