Μπλόκο των Ολλανδών και στην υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Μαρτίου 2017, 20:45

«Αγριεύουν» τα πράγματα όσον αφορά στην κόντρα Τουρκίας-Ολλανδίας που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα.

Μετά την απαγόρευση της προσγείωσης της πτήσης του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Ρότερνταμ, μια ακόμα Τουρκάλα πολιτικός, η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, εμποδίστηκε από την αστυνομία της πόλης να εισέλθει στο προξενείο της χώρας της, όπου έφτασε σήμερα οδικώς από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NOS News, η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας εμποδίσθηκε από την ολλανδική αστυνομία να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ. Το NOS μετέδωσε μάλιστα και εικόνες όπου φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτίριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει. 

Αν και διευκρινίζεται ότι δεν συνελήφθη, νωρίτερα το Reuters μετέδωσε πληροφορία του NOS, σύμφωνα με την οποία η υπουργός κρατείται.

Όπως μεταδίδουν διάφορα τουρκικά μέσα, η ολλανδική αστυνομία είχε νωρίτερα αρνηθεί να δώσει άδεια για να εισέλθει στην Ολλανδία στο κονβόι των αυτοκινήτων που μετέφερε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ταξιδέψει οδικώς προς το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε την προσγείωση εκεί του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων βρισκόταν στη Γερμανία και αποφάσισε να κατευθυνεί προς την Ολλανδία παρά το γεγονός ότι ματαιώθηκαν εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να παραστεί.