Αθλητισμός

Θρυλικοί κορίτσαροι ξανά στο Final 4 της Ευρωλίγκας!

Θρυλικοί κορίτσαροι ξανά στο Final 4 της Ευρωλίγκας!
Θρίλερ και… θρύλος! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-10 της Πάντοβα σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι και θα δώσει το «παρών» για τρίτη σερί φορά στο final-4 της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών.

​Μεγάλη πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών πήρε -για τρίτη σερί φορά- ο Ολυμπιακός, υποτάσσοντας με 11-10, σε ένα παιχνίδι-θρίλερ, την Πάντοβα στην διαδικασία των πέναλτι. 

Με τον Θοδωρή Βλάχο στον πάγκο –λόγω της τιμωρίας του Χάρη Παυλίδη και του βοηθού του, Γιώργου Κατσούλη- οι ερυθρόλευκες θα διεκδικήσουν και φέτος το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά από μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής στο σημερινό παιχνίδι. 

Η κανονική διάρκεια του ματς ολοκληρώθηκε 8-8, με μεγάλες πρωταγωνίστριες τις Έμολο και Ασημάκη, ενώ η Χρύσα Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που «καθάρισε» στα πέναλτι. 

Ελαφρύ προβάδισμα πήρε ο Ολυμπιακός στο πρώτο οκτάλεπτο (2-1), που διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου με 5-4. Η Πάντοβα πήρε πρώτη φορά τα ηνία του σκορ στο 7-6, με δύο γκολ της Έμολο να κάνουν το 8-7 και την Κουεϊρόλο να στέλνει το ματς στα πέναλτι με γκολ δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. 

Θρίλερ, φυσικά, ήταν και η διαδικασία των πέναλτι, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει στραβά. Η Ελευθερία Πλευρίτου νικήθηκε από το άγχος και την Τεάνι στην πρώτη εκτέλεση των «ερυθρόλευκων», όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους ρίξει την ψυχολογία. Μετά από εύστοχα τέρματα των Αβραμίδου και Έμολο, η Ντάριο αστόχησε για την Πάντοβα, φέρνοντας ξανά την ισορροπία (10-10). Παρότι αστόχησε και η Ελευθεριάδου, η Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που σταμάτησε την Πάντοβα από το να πάρει ξανά τα ηνία του σκορ. Η Σμιτ ευστόχησε, με την Σαβιόλι να στέλνει την μπάλα εκτός και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την επική πρόκριση. 

Ολυμπιακός – Πάντοβα 11-10 ΠΕΝ. (κ.δ. 8-8) 

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-3, 1-2, 2-2 (πεν. 3-2) 

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Έμολο 4, Μπιανκόνι 1, Πάντοβα (Στέφανο Ποστερίβο): Σαβιόλι Μ. 2, Κουεϊρόλο 2, Ντάριο 2, Γκαλάρντι 2.

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments