Διεθνή

Έξαλλος ο Ερντογάν: Θα το πληρώσει η Ολλανδία

Έξαλλος ο Ερντογάν: Θα το πληρώσει η Ολλανδία
Ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους της κόντρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος τα έβαλε και με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μιλώντας για συμπεριφορές ναζισμού και φασισμού.

Καμία υποχώρηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει η Τουρκία στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Ολλανδία τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδόν… μαινόμενος, προανήγγειλε πως η Ολλανδία θα πληρώσει αυτό που έκανε, ενώ μίλησε για ναζισμό και φασισμό.

“Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν επίσης τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία” δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν κατήγγειλε επίσης μια συμπεριφορά που θυμίζει “τον ναζισμό και τον φασισμό”, αναφερόμενος στην απομάκρυνση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων από την Ολλανδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η μεταχείριση της υπουργού και άλλων Τούρκων αξιωματουχων στην Ευρώπη ερμηνεύεται από την άνοδο “του ρατσισμού και του φασισμού”.

Αντίθετα, ο ίδιος ευχαρίστησε τη Γαλλία, επειδή έδωσε την άδεια για μια επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πόλη Μετς. “Η Γαλλία δεν έπεσε σ’ αυτή την παγίδα” δήλωσε.

Ο Tούρκος πρόεδρος κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να επιβάλουν κυρώσεις στην Ολλανδία, δηλώνοντας πως ενεργεί σαν «μπανανία» και επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ολλανδία Τούρκους υπουργούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments