Αθλητισμός

Όταν η μπάλα καίει, ο ΠΑΟΚ καίγεται

Όταν η μπάλα καίει, ο ΠΑΟΚ καίγεται
Στο κανονικό ποδόσφαιρο, τα λάθη σου θα φανούν. Δεν υπάρχει κάπου να κρυφτείς εκτός αν θέλεις να στρουθοκαμηλίζεις. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο ρόστερ με κενά. Και αυτό φαίνεται στα μεγάλα παιχνίδια.

​Η πόρνη η νοοτροπία είναι το ζητούμενο. Και αυτός ο ΠΑΟΚ δεν την έχει. Στα μεγάλα παιχνίδια της σεζόν, κέρδισε την ΑΕΚ στο 95΄, την Φιορεντίνα στη μεγαλύτερή του νίκη πάλι στο τελευταίο λεπτό, κέρδισε τον αστείο Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα, κέρδισε και την Ξάνθη μέσα στα Πηγάδια στο προημιτελικά, όμως στη ρεβάνς θα μπορούσε να γίνει μεγάλη κηδεία.

Είναι θέμα προσέγγισης ή λαθών που δεν γίνεται να καλυφθούν πλέον;

Τον νταλγκά μου με το 6 τον ξέρετε από το καλοκαίρι. Φτάσαμε στα 13 παιχνίδια χωρίς τον Κάνιας και μετράμε 3 νίκες σε αυτά. Τον Ολυμπιακό που δεν είναι πλέον Ολυμπιακός, την Βέροια και τον Πανελευσινιακό κερδίσαμε χωρίς τον Ισπανό.

Είναι ο Κάνιας ο Χουντίνι; Όχι. Απλά είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, που ξέρει τη θέση, έχει την νοοτροπία και έχει σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Πίσω του, επικρατεί το χάος. Δεν είναι 6 κανένας. Η ομάδα είναι κομμένη όταν δεν παίζει.

Το νούμερο ένα ποδοσφαιρικό θέμα είναι αυτό. Στη πιο νευραλγική θέση δεν έχουμε παίκτη. Και το επίπεδο των υπολοίπων χαφ δεν είναι αυτό που οφείλει να έχει ο ΠΑΟΚ παρότι πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για να πάρει παίκτες.

Συμπαθητικός ο Σάκχοφ αλλά με ταβάνι. Ο Ουάρντα ακόμη έχει την εικόνα της παρουσίας του στον Παναιτωλικό. Δεν έχει καταλάβει τι απαιτήσεις υπάρχουν.

Βάλε και λίγο από το πείραμα Κρέσπο στα αριστερά που βγαίνει καμιά φορά αλλά είναι αστείο να παγιωθεί και έδεσε το γλυκό.

Βάζουμε και λίγο Πέδρο Ενρικε που είναι μέσα σε όλα τα στραβά της ημέρας και αντίο ζωή.

Αν τα προσθέσεις όλα τα παραπάνω, καταλήγεις σε ένα απλό συμπέρασμα. Υπάρχει τεράστιο έλλειμα προσωπικότητας, υπάρχει και αδυναμία του Ίβιτς να ανακατέψει λίγο την τράπουλα. Σε πρόσωπα, όχι σε σχηματισμό.

Δεν θα μπω σε ανάλυση αυτής της λογικής γιατί θα επικρατήσει η λογική «καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν», όμως η αλήθεια είναι πως τα κενά που υπάρχουν και δεν μπορούν να συμμαζευτούν σήμερα, ήταν γνωστά από το καλοκαίρι. Και κυρίως στα χαφ, όταν πάρθηκαν ρίσκα στα 8 και το 10 και όταν έμεινε χωρίς κάλυψη το καλό εξάρι που ήρθε.

Το εμπορικό ήταν να πούμε πως θέλουμε φορ, αλλά ένα δείγμα του τι μπορεί να πάθει το καλό φορ χωρίς χαφ από πίσω του, το είδαμε σήμερα όπου ο Πρίγιοβιτς είχε φιλική συμμετοχή.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ, της έδωσε ψυχολογία, της έδωσε πάτημα να βγάλει γλώσσα και να ανακτήσει κομμάτι της χαμένης αίγλης της από τα ποδοσφαιρικά εγκλήματα που έκανε φέτος. Σε μία εποχή μάλιστα που μπορούσε να τη «σκοτώσει» ποδοσφαιρικά, φορτώνοντάς την ανασφάλεια για την παρουσία της στην πεντάδα.

Θέλω να σταθώ στο γεγονός πως ο Μαλεζάς βγήκε να μιλήσει για να πάρει την ευθύνη για την κόκκινη που δέχτηκε. Ήξερα πως θα το κάνει γιατί είναι τέτοιος. Δεν κρύβεται.

Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ο Γλύκος που ευθύνεται για την πρώτη κάρτα του Μαλεζά, το ίδιο έπρεπε να κάνει και ο Ενρίκε για τις αστειότητες που κάνει μέσα στο γήπεδο, το ίδιο έπρεπε να κάνει και ο Τσίμιροτ που ξεκινά το παιχνίδι με μεγάλο λάθος, το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ο Μάτος που είναι το φάντασμά του εδώ και καιρό. Όμως δεν το έκαναν.

Έρχονται και άλλα δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα η παρουσία του Κάνιας θα δώσει μία σχετική ώθηση. Όμως είναι σαφές πως πρέπει να ανακατευτεί και λίγο η τράπουλα γιατί κακά τα ψέματα, η ομάδα δείχνει πως έχει κολλήσει.

Και με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ο ΠΑΟΚ καλός, όμως η εικόνα κρύφτηκε γύρω από τον ενθουσιασμό της νίκης.

Αν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις όμως, δε νομιμοποιήσε να κρύβεσαι πίσω από μία νίκη επί ενός αντιπαθητικού συλλόγου, αλλά να βλέπεις τι δεν λειτούργησε σωστά και να το βελτιώνεις.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ όμως πλέον, είναι πως το έλλειμα προσωπικότητας που έχει στο ρόστερ του, δεν είναι κάτι που καλύπτεται ολοκληρωτικά μέσα από τη δουλειά.

Απλά μπορεί να καλυφθεί μέρος αυτού του προβλήματος, αν συνθέσει σωστά ο Ίβιτς κάποια χαρακτηριστικά του ρόστερ που διαθέτει.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments