Ελλάδα

Νέα στοιχεία για τον δράστη της Καστοριάς: Είχε πάθος με τον τζόγο και χρωστούσε χρήματα

Νέα στοιχεία για τον δράστη της Καστοριάς: Είχε πάθος με τον τζόγο και χρωστούσε χρήματα
Μαρτυρίες αναφέρουν χρέη που τον είχαν φέρει σε απόγνωση και αναζητούσε χρήματα. Ο ίδιος ο 30χρονος κάνει λόγο για απόπειρα ληστείας που "στράβωσε" και κατέληξε σε δολοφονία. Άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η αστυνομία για να διαπιστωθεί αν είχε σχέση με το θύμα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ειδικό φρουρό που πυροβόλησε και σκότωσε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά. Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του, ο 30χρονος αστυνομικός είχε πάθος με τον τζόγο, από τον οποίο είχε χρεωθεί πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον οδηγό ταξί, αλλά να πάρει 200 ευρώ, αφού ήθελε να καλύψει οικονομικές υποχρεώσεις και ο μισθός του δεν έφτανε.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως είχε χρεωθεί πρόσφατα το ποσό των 10.000 ευρώ και αναζητούσε χρήματα για να το καλύψει, αλλά αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο ποσό δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία για να τραβήξει κάποιος όπλο και να στερήσει μια ζωή από έναν συνάνθρωπό του.

Προσθέτουν, δε, πως ίσως αυτό το ποσό να έρχεται να προστεθεί σε άλλα, προηγούμενα και μεγαλύτερα χρέη και πιθανόν οι καθημερινές πιέσεις που δεχόταν ο 30χρονος ειδικός φρουρός να τον είχαν φέρει σε απόγνωση.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Ο ίδιος ο δράστης κάνει λόγο για μία ληστεία που “στράβωσε” ένα σενάριο που έχει αρκετά κενά. Από την άλλη το γεγονός, ότι οι αρχές δεν έχουν στη διάθεσή τους αρκετά στοιχεία που να οδηγούν σε κάποιο άλλο κίνητρο, εξετάζουν το σενάριο η δολοφονία να προέκυψε επειδή το θύμα με την αντίδρασή του αιφνιδίασε τον δράστη κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Πάντως μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει από πουθενά το ενδεχόμενο να γνωρίζοντας δράστης και θύμα (κάτι που έχει δηλώσει και ο αστυνομικός), οι αρχές ωστόσο έχουν δώσει εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί αν είχαν μεταξύ τους κάποια επικοινωνία.

Ο ειδικός φρουρός οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, την ίδια ώρα που δεκάδες οδηγοί ταξί ήταν συγκεντρωμένοι για να διαμαρτυρηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments