Διεθνή

Απειλή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, από επίσημα τουρκικά χείλη

Απειλή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, από επίσημα τουρκικά χείλη
Τσαβούσογλου και Τσελίκ απειλούν τους πάντες.

Ως μοχλό πίεσης ή και εκβιασμού χρησιμοποιούν οι Τούρκοι την συμφωνία τους με την Ε.Ε., μετά την κρίση των σχέσεών τους με ευρωπαϊκές χώρες. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γείτωνος, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η χώρα του θα πρέπει να επανεξετάσει τη συμφωνία που έχει κάνει με τις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Συγκεκριμένα, ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το σημείο της συμφωνίας, εκείνο, που προβλέπέι τις χερσαίες διελεύσεις των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Anadolu. 

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδριάζει το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο και ο Τσελίκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας, ως αντίποινα μετά από την απόφαση της χώρας να μην επιτρέψει σε Τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις στο έδαφός της.

Η Άγκυρα έχει απειλήσει πολλές φορές με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό τους τελευταίους μήνες. Κάτι που έκανε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το Σάββατο, όταν προειδοποίησε ότι θα τεθούν σε κίνδυνο όλες οι συμφωνίες της Τουρκίας με την ΕΕ, αν δεν προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει ένα τελικό κείμενο στην ΕΕ «και είτε θα ακυρωθούν όλα, περιλαμβανομένης της απελευθέρωσης της παροχής αδειών εισόδου και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, είτε θα εφαρμοστούν όλα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments