Διεθνή

Ουγγαρία: Απεργία πείνας σχεδόν 100 μεταναστών σε κέντρο κράτησης

Ουγγαρία: Απεργία πείνας σχεδόν 100 μεταναστών σε κέντρο κράτησης
Ζητούν να φύγουν από την χώρα.

Περίπου 100 μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας σε κέντρο κράτησης στην Ουγγαρία με βασικό αίτημά να τους επιτραπεί να φύγουν από την χώρα.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Ιθαγένειας δήλωσε πως οι 94 από τους 102 μετανάστες στο κέντρο κράτησης Μπεεκέστσαμπα, στα σύνορα με τη Ρουμανία, συμμετέχουν στην απεργία πείνας.

“Οι περισσότεροι από τους απεργούς πείνας (σ.σ. έχουν εγκλειστεί εκεί) βάσει των διαδικασιών του (κανονισμού του) Δουβλίνου, καθώς έφυγαν παράνομα από την χώρα πρώτης υποδοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, σημειώνει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

“Οι απεργοί πείνας διατύπωσαν τα αιτήματά τους γραπτά, διαμαρτυρόμενοι πρωτίστως για τον εγκλεισμό τους και ζητώντας να τους επιτραπεί να φύγουν”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το ότι έγινε λήψη των αποτυπωμάτων τους καθώς δεν έχουν πρόθεση να παραμείνουν στην Ουγγαρία”.

Μια έκκληση η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από κάποιον “Ζανγιάρ Φαράτζ”, ο οποίος υποστηρίζει πως εκπροσωπεί τους μετανάστες στο κέντρο Μπεεκέστσαμπα ζητά βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους και υποστηρίζει πως πολλοί από τους μετανάστες είναι άρρωστοι και αποκαρδιωμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments