Πολιτική

Κατρούγκαλος: Να γίνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις Τούρκων στην Ελλάδα

Κατρούγκαλος: Να γίνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις Τούρκων στην Ελλάδα
Τι και αν στην Ευρώπη γυρνούν την πλάτη στην Τουρκία.

Την ώρα που η Ευρώπη γυρνά την πλάτη στην Τουρκία και τις συγκεντρώσεις για το δημοψήφισμα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος καλεί πολιτικούς και στελέχη της γείτονας χώρας να μιλήσουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την απαγόρευση των ολλανδικών αρχών για για συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Ερντογάν λέγοντας: “Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας”.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, δήλωσε: “Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη”.

Ο κ. Κατρούγκαλος άνοιξε «παράθυρο» για συγκεντρώσεις και στη χώρα μας, εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος: “Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments