Εγκυμοσύνη: Πως να προστατευτείτε από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Μαρτίου 2017, 10:05 13 Μαρτίου 2017, 10:05

Ο κύριος λόγος εμφάνισης αλλεργιών την άνοιξη οφείλεται στην γύρη. 


Οι πιο συχνά εμφανιζόμενες είναι οι αλλεργίες που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα και εκδηλώνονται από το δέρμα όπως η κνίδωση, η ατοπική δερματίτιδα αλλά και η αλλεργική ρινίτιδα από την οποία υποφέρουν μικροί και μεγάλοι.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι δυνατόν να εμφανιστούν ή να επιδεινωθούν αρκετές αλλεργικές παθήσεις όπως αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, κνίδωση, αγγειοοίδημα, τροφική ή φαρμακευτική αλλεργία.κ.α. Όπως προκύπτει από μελέτες, η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να παρουσιαστεί στο 30% των εγκύων ενώ το άσθμα στο 8-9% των εγκύων…

Τι μπορεί να κάνει η έγκυος για προστατευτεί από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες

– Να προτιμά για τη βόλτα της παραλιακά μέρη και όχι χωράφια ή πάρκα.

– Όταν οδηγεί, να έχει κλειστά τα παράθυρα του ΙΧ της.

– Να αερίζει το σπίτι το βραδάκι.

– Να αποφεύγει να είναι κοντά σε γρασίδι ή κήπο.

– Να καλύπτει το πρόσωπό της κάθε φορά που φυσάει.

– Να αποφεύγει το περπάτημα κοντά σε πεύκα λόγω της γύρης αλλά και της κάμπιας.

Επίσης καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων που συνδέονται με την πρόκληση αλλεργιών (π. χ. αυγό, φράουλες κτλ), ανεξαρτήτως αν οι εγκυμονούσες έχουν εμφανίσει στο παρελθόν αλλεργίες ή όχι.

Όπως σε όλες τις ασθένειες έτσι και στις αλλεργίες, η θεραπεία αρχίζει με την αποφυγή των αλλεργιογόνων παραγόντων υπεύθυνων για τα συμπτώματα. Ο γιατρός είναι εκείνος που θα κρίνει αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιηθούν διάφορα φάρμακα όπως αντιφλεγμονώδη ρινικά σπρέι, αντιισταμινικά, αποσυμφορητικά.

Ετικέτες: