Αθλητισμός

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!
Με… αυτοχειρία παρομοιάζω την ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Για να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή, θεωρώ ότι η ΑΕΚ πέτυχε μια δίκαιη και καθαρή νίκη. Δεν θα σταθώ καθόλου στο γεγονός ότι ο Αραούχο έπρεπε να αποβληθεί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η συνολική στάση του Παπαπέτρου, δεν μου δίνει το δικαίωμα να κάνω αναφορά στην διαιτησία.

​Έκρινε ότι δεν πρέπει να αποβάλει τον Αραούχο και δεν τον απέβαλε. Οι υποδείξεις του, όπως και οι υποδείξεις των βοηθών του, δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει λοιπόν για μένα, θέμα διαιτησίας. Η νίκη της ΑΕΚ ήταν καθαρή. Απλά θεωρώ ότι περισσότερο έχασε ο ΠΑΟΚ, παρά νίκησε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς φρόντισε να δώσει δώρο στον αντίπαλο αβαντάζ ενός γκολ, από το ξεκίνημα του αγώνα. Ένα ρεσιτάλ λαθών από τρεις παίκτες του Δικεφάλου στην ίδια φάση σε διάστημα 40 (!) δευτερολέπτων κι ενώ είχαν την σέντρα, έδωσε την ευκαιρία στον Αραούχο να σκοράρει σμπαραλιάζοντας την ψυχολογία του ΠΑΟΚ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά και ολοκληρώθηκε στραβά για τον ΠΑΟΚ. Το γρήγορο γκολ σε συνδιασμό με τον τραυματισμό του Κάμπος, την κακή επιλογή χρησιμοποίησης του Κρέσπο (αντί του Λέοβατς) στο αριστερό άκρο της άμυνας, την επιπολαιότητα του Ενρίκε και την κακή εμφάνιση των Τσίμιροτ και Σάκχοφ, έδωσαν στην ΑΕΚ το δικαίωμα να κερδίσει το παιχνίδι, χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα η απόδοση της. 

Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας των δυο ομάδων, φάνηκε ξεκάθαρα όταν ο Δικέφαλος του Βορρά, έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Για σχεδόν 20΄ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο η υπεροχή του να μεταφραστεί σε γκολ. Αντίθετα οι γηπεδούχοι δεν πετούσαν στο κάλαθο των αχρήστων τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν όπως για παράδειγμα, έκαναν Κρέσπο και Μάτος στο τέλος του α΄ ημιχρόνου. Να σημειώσω ότι αν ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να ισοφαρίσει στο διάστημα 35΄ – 45΄ που επίσης είχε τον έλεγχο του αγώνα, θα βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι στην επανάληψη. 

Γενικά ήταν μια κακή βραδιά για τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Τόσο για τους παίκτες όσο και για την τεχνική ηγεσία. Έλειψαν το πάθος, το καθαρό μυαλό και η νοοτροπία του νικητή, που χαρακτήριζε το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, σε άλλους αγώνες. Πέρα από την επιλογή την επιλογή Κρέσπο (προφανώς τον ξεκίνησε ο Ιβιτς θεωρώντας ότι ο Χιμένεθ θα επιλέξει τον Χριστοδουλόπουλο για το αρχικό σχήμα), η τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου είχε αργά αντανακλαστικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Με τους Μαλεζά και Κρέσπο να έχουν χρεωθεί κάρτες από το α΄ ημίχρονο, θα μπορούσε να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας νωρίτερα τον Λέοβατς στο παιχνίδι ώστε να προστατευθεί ο Μαλέζας και να χρησιμοποιηθεί ο Ισπανός στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Βαρέλα. Αυτό που επίσης θα επισημάνω είναι ότι η ομάδα χρειαζόταν την άνεση Κάνιας από τον πάγκο για την μεσαία της γραμμή που είχε τραγική παρουσία στο ΟΑΚΑ. Τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά αν αναλογιστούμε πόσο απομονωμένος ήταν ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. 

Ωστόσο αυτό που έχασε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής, ήταν κυρίως οι εντυπώσεις. Όχι οι βαθμοί. Στόχος του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, είναι η πρώτη θέση στα πλει οφ. Στόχος που θα επιτευχθεί κατά την διάρκεια της μίνι διοργάνωσης. Αν θα ξεκινήσει από την 2ή ή την 3η θέση, μικρή σημασία έχει κατά την άποψη μου. Πέρσι ξεκίνησε από την 4η και κατάφερε να τερματίσει στην 1η. Ουσιαστικά λοιπόν στο ΟΑΚΑ δεν χάθηκε τίποτε άλλο εκτός από τις εντυπώσεις. 

Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο υλικό από τις υπόλοιπες ομάδες και θα αποδειχθεί τόσο στην διοργάνωση του πρωταθλήματος όσο και σ΄ αυτή του Κυπέλλου. Διάβασα πολλά από την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι. Θα χρησιμοποιήσω μια φράση του θυμόσοφου ελληνικού λαού… «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό». Γενικά, ειδικά και… αόριστα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα θέματα.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments