Αθλητισμός

Το «χειρουργείο» του Σπάθα στον ΠΑΟΚ (pics&vid)

Το «χειρουργείο» του Σπάθα στον ΠΑΟΚ (pics&vid)
Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έμεινε με προϋποθέσεις στην κούρσα του τίτλου, βρήκε στο δρόμο του τον Ηλία Σπάθα που τον… ανέτρεψε στο αξέχαστο ντέρμπι του 2010, σαν σήμερα, κόντρα στον Άρη.

​Ήταν 14 Μαρτίου του 2010. Απέμεναν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος ήταν «κολλημένος» πίσω από τον Παναθηναϊκό στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Από τις 28 Νοεμβρίου του 2009 και την ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ –που αλλού;- στο ΟΑΚΑ, ο «Δικέφαλος» έτρεχε ένα αήττητο σερί 11 νικών και μόλις 2 ισοπαλιών. Έκανε, μ’ άλλα λόγια, πορεία πρωταθλητισμού, έχοντας μείνει εκτός κυπέλλου.

Με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (2-1) στις 21/2/2010 o ΠΑΟΚ είχε μειώσει κι άλλο την απόσταση από την κορυφή, ακολούθησαν δύο τριάρες με Ξάνθη (εκτός) και Πανθρακικό (εντός), για να φτάσουμε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ένα ντέρμπι, που άρχισε νωρίς με την επίθεση στο λεωφορείο της διοίκησης του «Δικεφάλου», λόγω της απίστευτης απόφασης από την Αστυνομία να το περάσει μέσα από τους οπαδούς των «κίτρινων», τον Άρη να κερδίζει 2-0, χάρη στα δύο καταπληκτικά γκολ του Χαβιέ Κάμπορα (22’’, 64’), και τον Ηλία Σπάθα να περνάει από διαιτητικό «χειρουργείο» τον ΠΑΟΚ.

Ο Σπάθας αποφάσισε από το πρώτο δευτερόλεπτο να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής και να δώσει το δικαίωμα στους «ασπρόμαυρους» να φωνάζουν για τις αποφάσεις του, εν μέρει να δικαιολογηθούν και για τη μέτρια απόδοσή τους.

Η κίτρινη κάρτα, άνευ λόγου και αιτίας, στον Πάμπλο Γκαρσία μόλις στα 90 δευτερόλεπτα έμοιαζε με «μήνυμα» (χαρακτηριστική η κίνηση του ποδοσφαιριστή, τότε, Βλάνταν Ίβιτς προς τον συμπαίκτη του για τον διαιτητή από τον Πειραιά…) και ακολούθησαν 5 κίτρινες και 2 κόκκινες σε παίκτες του ΠΑΟΚ! Αντίθετα δεν… είδε το «δολοφονικό» τάκλιν του Ναφτί πάνω στον Ουρουγουανό στο 4ο λεπτό. Λεπτομέρειες…

Σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βιεϊρίνια, αλλά ουδείς κατάλαβε την αποβολή του Σνάουτσνερ, ο «Δικέφαλος» τελείωσε το ντέρμπι με εννιά παίκτες κι ένα ολόκληρο σύστημα έκανε επίδειξη δύναμης εκείνο το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Ο Πειραιώτης ρέφερι έμεινε στην ιστορία ως «ΣΠΑΝΑΘΑΣ», από το ευρηματικό πρωτοσέλιδο των «ΣΠΟΡ του Βορρά», ο ΠΑΟΚ στο μείον πέντε από τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το πρωτάθλημα της σεζόν 2009-10.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments