Επίτιμος δημότης Αθηναίων ο Τζιάνι Πιτέλα | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Μαρτίου 2017, 14:34 14 Μαρτίου 2017, 14:34

Σε επίτιμο δημότη της Αθήνας θα αναγορευτεί την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα.

 Ο κ. Πιτέλα αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου και την Παρασκευή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης στο δημαρχιακό μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών: Την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Πιτέλα έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της ευρύτερης δυνατής, προοδευτικής, κεντροαριστερής συμμαχίας, όπως σημειώνουν πηγές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, σχολιάζοντας τις παραπάνω επαφές.

Επίσης, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών ήταν από τους συντελεστές για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και σήμερα «είναι μεταξύ αυτών που πιέζουν προς την κατεύθυνση των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο, χωρίς νέα επιβαρυντικά μέτρα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

 «Η Αθήνα είναι για μένα το σύμβολο της Δημοκρατίας και είμαι περήφανος για την ανακήρυξή μου, την ερχόμενη Παρασκευή, σε επίτιμο δημότη αυτής της πόλης», δήλωσε σήμερα ο κ. Πιτέλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.