Διεθνή

Η έλλειψη νερού καταδικάζει την Μαύρη Ήπειρο

Η έλλειψη νερού καταδικάζει την Μαύρη Ήπειρο
Στοιχεία της ActionAid ''ζωντανεύουν'' τον μαζικό θάνατο της Αφρικής.

Στις μέρες μας βιώνουμε την πιο οδυνηρή ανθρωπιστική κρίση μετά το πέρας του Β’ παγκοσμίου πολέμου, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Η παρατεταμένη ανομβρία, ιδιαίτερα στην Ανατολική Αφρική, καταστρέφει κάθε χρόνο την σοδιά των ανθρώπων και έχει οδηγήσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, υπογραμμίζει η ActionAid και προσθέτει ότι περίποου 15 εκατομμύρια ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό σε χώρες όπως η Κένυα, η Σομαλία και η Αιθιοπία. Η απειλή, οι αριθμοί αυτοί να αυξηθούν, είναι ορατή.

Στη Σομαλία, 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια. Στη Σομάλιλαντ, όπου έχουν πεθάνει το 80% των ζώων, η ActionAid έχει αναφορές ότι γυναίκες και κορίτσια κινδυνεύουν, καθώς μητέρες τρώνε μόνο ένα γεύμα την ημέρα και παιδιά ψάχνουν μόνα τους για τροφή.

Στην Κένυα, 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας της ξηρασίας. Η ActionAid έχει καταγράψει ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να τρώνε μόνο ένα φτωχό γεύμα την ημέρα, τα κορίτσια και οι γυναίκες περπατούν μέχρι και 70% πιο μακριά για να βρουν νερό, ενώ παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν για να βρουν τροφή.

Στην Αιθιοπία, περίπου 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντος επισιτιστική βοήθεια και 3 εκατομμύρια μητέρες και παιδιά κάτω των 5 ετών ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένοι.

Η ActionAid έχει ήδη ξεκινήσει να διανέμει είδη πρώτης ανάγκης, τροφή και νερό σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία και επιπλέον, στην Κένυα ανακατασκευάζει πηγές και πηγάδια, στη Σομάλιλαντ, στηρίζει ιδιαίτερα τις γυναίκες που κινδυνεύουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments