Διεθνή

Ούτε βήμα πίσω ο Ερντογάν – Απαγορεύουν την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη

Ούτε βήμα πίσω ο Ερντογάν – Απαγορεύουν την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη
Στα άκρα τραβάει την κόντρα τόσο με την Ολλανδία, όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία. "Μέρκελ ντροπή σου", είπε ο Τούρκος πρόεδρος, που ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Δεν επιτρέπουν στον Ολλανδό πρέσβη να επιστρέψει στην Άγκυρα.

Λάδι στην αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει όχι μόνο με την Ολλανδία, αλλά και συνολικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να ρίχνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξή του πως θα φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους Ολλανδούς, μετά τα γεγονότα με τους Τούρκους υπουργούς, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδός τους στη χώρα.

Παράλληλα, καταφέρθηκε και εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε πως στηρίζει την τρομοκρατία και έκανε λόγο για ντροπή από την πλευρά της Γερμανίδας. Παράλογα χαρακτήρισε η Μέρκελ τα λόγια το Ερντογάν μέσω εκπροσώπου της, σύμφωνα με το AFP.

Στην Τουρκία, πάντως, δεν δείχνουν διάθεση να κάνουν ούτε βήμα πίσω. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Κουρτουλμούς ανακοίνωσε πως απαγορεύεται στον Ολλανδό πρέσβη να επιστρέψει στην Τουρκία, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δείχνοντας ξανά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η στάση της Τουρκίας δεν θα αλλάξει.

“Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας έκαναν. Δεν επιτρέπουμε σε αεροπλάνα στα οποία επιβαίνουν Ολλανδοί διπλωμάτες ή διπλωματικές αποστολές να προσγειωθούν στην τουρκική επικράτεια, ούτε να χρησιμοποιούν τον εναέριο μας χώρο”, τόνισε σε μια συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

“Εκείνοι που δημιούργησαν αυτή την κρίση είναι οι υπεύθυνοι για να την επιλύσουν”, συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments