Οικονομία

Ο Παπαδημητρίου απαντά για τους «δραχμιστές»: Απορρίψαμε σκέψεις για αλλαγή νομίσματος

Ο Παπαδημητρίου απαντά για τους «δραχμιστές»: Απορρίψαμε σκέψεις για αλλαγή νομίσματος
Έκανε λόγο για παλιότερες απόψεις μελών του συμβουλίου αναπτυξιακής πολιτικής.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ερώτηση που κατέθεσαν Ντόρα Μπακογιάννη και Ανδρέας Λοβέρδος, στην οποία γινόταν λόγος για διορισμό «δραχμιστών» στο συμβούλιο αναπτυξιακής πολιτικής από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο υπουργός απαντά αποκηρύσσοντας την δραχμή.

Όπως επισημαίνει, δηλώσεις ορισμένων μελών του συμβουλίου είναι προσωπικές απόψεις ή και στάσεις που τα άτομα αυτά έχουν προβάλλει στο παρελθόν που είναι ασυμβίβαστες με τις νέες επίσημες θέσεις τους.

«Η κυβέρνηση έχει κατηγορηματικά απορρίψει οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή του νομίσματος, πολιτική που αντικατοπτρίζεται στην εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων αλλά και των διεθνών αγορών», ανέφερε και πρόσθεσε πως δε ότι θεωρεί πως «με ανεξάρτητη ή και ετερόδοξη οικονομική σκέψη μπορεί να εμπλουτίσει την οικονομική πολιτική».

Να υπενθυμίσουμε πως στην ερώτηση τους ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ρωτούσαν τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, εάν είναι σύμφωνος με όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Πρόεδρος της ενδεκαμελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, Γιάν Κρέγκελ, ο οποίος δήλωνε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments