Ελλάδα

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”
Τον περασμένο Ιανουάριο είχε γίνει η επίθεση.

Tην ευθύνη για την επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το κτίριο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) επί της οδού Φαβιέρου 30 στην Αθήνα, ανέλαβε με προκήρυξη του σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών ο Πυρήνας Δράσης/Μητρόπολις Εάλω-FAI/IRF, με την οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς». 

Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούταν από εύφλεκτο υγρό, ένα κουτί σπίρτα, δύο γκαζάκια και στουπί και ήταν τοποθετημένος μέσα σε κουτί.

Με κείμενό τους σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών τονίζουν:

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, την 31/01 στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκεκριμένη δημόσια επιχείρηση αποτελεί τον κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους που αναλαμβάνει την κατασκευή φυλακών, δικαστηρίων, σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών δημόσιων κτιρίων.

Πρόκειται για μια δομή του κράτους που λειτουργεί ως μια ακόμα επικερδής επιχείρηση.Από το διοικητικό συμβούλιο,τους διευθύνοντες συμβούλους, μέχρι τους κατώτερους σε ιεραρχία υπαλλήλους και εργάτες, ο καθένας μέσα από το ρόλο και τη θέση του,φέρνει σε πέρας την κρατική πολιτική της εξόντωσης των ανυπότακτων και των περισσευούμενων με σκοπό τη διατήρηση/εγκαθίδρυση της κοινωνικής απάθειας και τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης μέσα από την καταστολή και τον έλεγχο των κινήσεων. Ο καθένας απο τους ανωτέρω φέρει μερίδιο ευθύνης.Για τις αίθουσες της πλήξης και της στείρας γνώσης,για τον ανούσιο χρόνο της καθημερινής ρουτίνας που αντανακλάται στο νεκρό χρόνο της φυλακής καθώς και για την αισθητηριακή απομόνωση των συντρόφων/ισσων μας. Να είστε βέβαιοι οτι δεν πρόκειται ούτε για μια στιγμή να ξεχάσουμε τα συντρόφια μας που βρίσκονται στα μπουντρούμια της δημοκρατίας σας. Για κάθε πράξη που στόχο έχει τους έγκλειστους συντρόφους/ισσες μας,για κάθε άδεια που απορρίπτετε με συνοπτικές διαδικασίες,για οτιδήποτε αφορά τα έγκλειστα συντρόφια μας, ένας εμπρηστικός ή ένας εκρηκτικός μηχανισμός κατασκευάζεται, χωρίς ίχνος λύπησης, στόχο θα έχει απο τους διευθυντές και τις κρατικές υποδομές μέχρι το τελευταίο καλοκουρδισμένο ρομποτάκι που χωρίς συνείδηση καλείται να διεκπεραιώσει οτι του διαμηνύουν τ’ αφεντικά του. Θέλουμε να μετακυλήσουμε ένα μέρος απο την φρίκη και τον φόβο που ανέξοδα προσφέρετε, τόσο στους υψηλά ιστάμενους όσο και στο μαλακό υπογάστριο του καθεστώτος σας,τις άβουλες μάζες που χωρίς ίχνος σκέψης και συνείδησης καλούνται να μετουσιώσουν σε πράξεις τα κρατικά σχέδια.

Χτίζοντας λοιπόν, τείχους και συρματοπλέγματα,κάγκελα και σιδερένιες πόρτες,αίθουσες καταδίκης και κελιά απομόνωσης υλοποιείται καθημερινά η ψυχρή συνθήκη φόβου,που δυστυχώς βρίσκεται ριζωμένη και διάχυτη στην κοινωνία και παρούσα στις κυρίαρχες κοινωνικες σχέσεις.

Στη συνθήκη αυτή εμείς,ως αναρχικοί,παίρνουμε θέση μάχης απέναντι στο κράτος που επιβάλλει την τρομοκρατία και την κοινωνική βάση που την αποδέχεται και την ενσωματώνει. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε αξιοπρεπή διωκόμενο και κρατούμενο προτάσσοντας την αλληλεγγύη μας σε εκέινους που διατηρούν μαχητική στάση απέναντι στην συνθήκη εγκλεισμού.Για να αποκτήσει όμως, η αλληλεγγύη το αυθεντικό της νόημα,τα λόγια πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις.Μιλάμε λοιπόν,για έμπρακτη αλληλεγγύη που δεν αναγνωρίζει γεωγραφικά σύνορα.Έτσι,οπλίζουμε τις αρνήσεις μας, σχεδιάζουμε τις ενέργειες μας,στα πλαίσια ενός άτυπου συντονισμού με άλλους συντρόφους/ισσες και στην κοινή μας στόχευση που είναι η αδιάκοπη επίθεση με όλα τα μέσα, στο κράτος και τις κοινωνικές σχέσεις που αυτό επιβάλλει.Απορρίπτουμε δηλαδή,τη στείρα θεωρία και τις εκ του ασφαλούς επαναστατικές κορώνες και κάνουμε την αναρχία μια επικίνδυνη στάση ζωής. Για τους ανωτέρω λόγους επιλέγουμε να συστρατευθούμε με όλα τα συντρόφια που απαρτίζουν τους πυρήνες δράσης της FAI/IRF αφού το τρίπτυχο, άμεση δράση, κοινωνική κριτική και διεθνής αλληλεγγύη διέπουν τον πολιτικό πυρήνα σκέψης και δράσης μας. Αναγνωρίζοντας βέβαια οτι μπορεί να υπάρξουν τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές διαφορές μεταξύ των πυρήνων της FAI/IRF.

Μιλώντας για μας,θεωρούμε ότι η δράση μας δεν είναι αποκομμένη απο τις ευρύτερες διεργασίες του αναρχικού χώρου.Αποτελούμε ενεργό κομμάτι του χώρου αυτού, συνδράμουμε στον αγώνα για την κατάργηση του κράτους και του καπιταλισμού με τους δικούς μας όρους.Έχοντας ως βασική κατευθυντήρια γραμμή την επίθεση σε στόχους της κυριαρχίας,βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς που οργανώνουν τις επιθέσεις τους και δρούν στα πλαίσια της αναρχικής πολυμορφίας.

Για μας προς αυτή την κατέυθυνση κινούνται τα ανοιχτά εγχειρήματα που δεν φέρουν ρεφορμιστικό μανδύα, οι μαχητικές αντιφασιστικές ομάδες,οι κοινότητες των καταληψιών,οι συνομωτικές ομάδες, οι πολιτικοί κρατούμενοι που αρνούνται να συμβιβαστούν,οι απαλλοτριωτές κεφαλαίου και κρατικής περιουσίας,οι ομάδες κρούσης αλλά και όσοι/όσες φορούν κουκούλες και εξεγείρονται στους δρόμους της μητρόπολης διαχέοντας τη φωτιά της εξέγερσης.

Θεωρώντας οτι η δράση των αναρχικών επαναστατών δεν πρέπει να καθορίζεται από την κοινωνική συναίνεση και τη μαζική αποδοχή,προσδιορίζουμε τον όρο κίνημα ως ένα σύνολο πολιτικών υποκειμένων που αμφισβητεί ριζικά τις αξίες αυτής της κοινωνίας και κυοφορεί μέσα του νέες αξίες και νέες μεθόδους επίθεσης,τις οποίες δεν μπορούμε να τις ορίσουμε εκ των προτέρων.Κρίνουμε πως αυτές δε θα προκύψουν μόνο μέσα απο μια νοητική διεργασία αλλα και μέσα από την εξωτερική και εσωτερική πάλη των δικών μας αντιφάσεων.Εξάλου,είμαστε απότοκα αυτής της κοινωνίας που θέλουμε να γκρεμιστεί και θεωρούμε ζητούμενο το αυτοξεπέρασμα των κοινωνικών ρόλων και σχέσεων,την άρνηση των προσδοκιών που απορρέουν απο αυτούς,τον απεγκλωβισμό απο τα δεσμά δουλείας που ονομάζεται μισθωτή εργασία και εν τέλει την άρνηση ενός προδιαγεγραμένου τρόπου ζωής,που καθορίζεται έξω και πάνω απο μας.Ερχόμαστε σε πλήρη αντίθεση με ένα “κίνημα” που προσδιορίζεται πρωτίστως ποσοτικά,αποδέχεται τις ταυτότητες του εργάτη,του μετανάστη,της γυναίκας,του άνδρα και διεκδικεί μερικά αιτήματα και ουσιαστικά την ελάφρυνση της μιζέριας του.Δηλαδή,ένα άμορφο κοπάδι που φέρει την ανάγκη καθοδήγησης.Για μας αναρχία και κίνημα είναι έννοιες ζωντανές που διαμορφώνονται στους δρόμους της φωτιάς,στην πορεία που διαγράφει μια σφαίρα, στην επίθεση, στην ανάγνωση και στην εξέγερση.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλουμε ένα συνωμοτικό σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους αναρχικούς επαναστάτες και αντάρτες πόλεων και να δηλώσουμε τη συμφωνία μας με τα όσα το Σχέδιο Νέμεσις αναφέρει καθώς και την αμέριστη χαρά που νιώσαμε μετά την επίθεση στο ανθρώπινο σκουπίδι που ακούει στο όνομα τσατσάνη. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να μεταφερθεί ο πόλεμος στις αυλές των σπιτιών των φερέφωνων της εξουσίας και προτείνουμε αυτή η μεταφορά να μην περιοριστεί μόνο στις αυλές των υψηλά ιστάμενων. Πιστεύουμε οτι υπάρχουν αρκετά μιάσματα,όπως είναι οι ελεγκτές,οι μπάτσοι,οι εργολάβοι, οι εφοριακοί,οι φασίστες, οι έντιμοι πολίτες που με “αυτοθυσία” θα προσπαθήσουν να σταματήσουν μια απαλλοτρίωση ή μια άμεση δράση και πολλοί ακόμη που μένουν στη διπλανή μας πόρτα. Όλοι αυτοί που απο τη θέση του απλού εργαζόμενου, του καλοθελητή, που χωρίς ίχνος συνείδησης και με τον ωχαδερφισμό και την αδράνεια που τους διέπει ενισχύουν την υπάρχουσα αθλιότητα κάνοντας απλά τη “δουλειά”τους ή ζώντας απλά τη μίζερη ζωούλα τους. Πρέπει λοιπόν όλοι αυτοί να συνειδητοποιήσουν οτι όλα έχουν ένα κόστος και οι δικές τους αυλές είναι αφύλακτες απο τα σκυλιά του κράτους γιατί πολύ απλά είναι αναλώσιμοι ή αδιάφοροι για το καθεστώς της δημοκρατίας. Ας προσθέσουμε λοιπόν μερικές χαοτικές μεταβλητές στις ανούσιες εξισώσεις της καθημερινότητας τους.

Δύναμη και Αλληλεγγύη σε όλα τα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια μας και στους 11 αμετανόητους έγκλειστους αντάρτες πόλης της Ε.Ο. Σ.Π.Φ. που θα τους νιώθουμε πάντα διπλα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments