Ελλάδα

Τι συζήτησαν δειπνώντας στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής

Τι συζήτησαν δειπνώντας στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής
Μητσοτάκης: Καθαρά χριστιανικός ορθόδοξος ο προσανατολισμός των Θρησκευτικών.

Το κατώφλι του αρχιεπισκοπικού μεγάρου πέρασε, χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, στο πλαίσιο μιας από καιρό προγραμματισμένης συνάντησης. Είναι, εξάλλου, γνωστό ότι οι δυό τους διατηρούν μια άριστη σχέση που έχει τις ρίζες της σ’ αυτήν του μαραριώτατου με τον πατέρα του αρχηγού της Ν.Δ.

Οι δυο τους άλλωστε έχουν ξαναβρεθεί στο παρελθόν αρκετές φορές και μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Μητσοτάκης με τη σύζυγό του είχαν επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο ησυχαστήριό του στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ζάλτσα Βοιωτίας. Χθες, στο τραπέζι κυριάρχησαν νηστίσιμα πιάτα όπως φάβα, χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί.

Στο δείπνο, όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε το θέμα της Εκκλησίας-Πολιτείας με τον κ. Μητσοτάκη να τάσσεται κατηγορηματικά κατά του διαχωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας και υπέρ της σταθερής, ειλικρινούς και δημιουργικής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων.

Για τον κ. Μητσοτάκη δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα αλλαγής των άρθρων του Συντάγματος -στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης- που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, ούτε καν τίθεται ζήτημα κατάργησης για την ΝΔ του προοιμίου του Συντάγματος το οποίο πρέπει να διατηρηθεί για λόγους ιστορικούς αλλά και για λόγους που αφορούν στη πολύ στενή σχέση της Εκκλησίας με το ελληνικό κράτος από τη γέννησή του. Τασσόμενος υπέρ των διακριτών ρόλων ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων ετών για το έργο που επιτελεί για τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους αλλά και τον ρόλο της στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Σε όλη την κουβέντα ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ιεραρχία στις 8 και 9 Μαρτίου και ειδικά για το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον ενημέρωσε για όλα όσα διεμήφθησαν και ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα μάθημα που θα είναι μεν γνωσιολογικό αλλά θα έχει ξεκάθαρο ορθόδοξο χριστιανικό προσανατολισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments