Διεθνή

Ολλανδία: Χάνει η ακροδεξιά, αλλά δεν κερδίζει και ο Ρούτε

Ολλανδία: Χάνει η ακροδεξιά, αλλά δεν κερδίζει και ο Ρούτε
Κερδίζει ο Ρούτε με 31 έδρες έναντι 19 του ακροδεξιού Βίλντερ, αλλά δεν σχηματίζει κυβέρνηση.

Νίκη για τον πρωθυπουργό Ρούτερ, δίνουν τα πρώτα exit polls στην Ολλανδία, χωρίς όμως να του δίνει και την δυνατότητα να κυβερνήσει. Το Κόμμα του ακροδεξιού, Γκέερτ Βίλντερς φαίνεται να έρχεται δεύτερο μαζί με το CDA (Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση) επιτυγχάνοντας μια εντυπωσιακή εκλογική επίδοση αφού στις προηγούμενες εκλογές ήταν το πέμπτο σε δύναμη κόμμα.

Το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) που τις τελευταίες ημέρες κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του από το Κόμμα του Ελευθερίας (PPV) του Βίλντερς φαίνεται να κερδίζει 31 έδρες- από τις συνολικά 150 – δηλαδή 9 λιγότερες συγκριτικά με αυτές που είχε εξασφαλίσει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το δε PVV εκτιμάται πως συγκεντρώνει 19 έδρες δηλαδή μόλις 7 περισσότερες αντί των 12 που είχε στην προηγούμενη Βουλή. Εάν το exit polls επιβεβαιωθούν τότε το κόμμα του Βίλντερς καταγράφει μεν μια άνοδο σε σχέση με τις επιδόσεις του 2012 αλλά και μια σημαντική υποχώρηση βάσει της δυναμικής που είχε καταγράψει από το 2015 μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments