Διεθνή

Φιγιόν: Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου

Φιγιόν: Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου
Μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του.

Πεπεισμένος πως η Δικαιοσύνη θα αποδείξει την αθωότητά του εμφανίστηκε ο Φρανσουά Φιγιόν σχετικά με τις καταγγελίες που του απαγγέλθηκαν για το «penelopegate».

“Θα ήθελα να πω ότι είμαι αθώος, ότι η σύζυγός μου εργάστηκε μαζί μου για χρόνια όπως συμβαίνει με εκατοντάδες και εκατοντάδες κοινοβουλευτικούς στο παρελθόν και ακόμη και σήμερα. Και είμαι πεπεισμένος πως η δικαιοσύνη, ακόμη κι αν αυτό πάρει καιρό, θα αποδείξει αυτή την αθωότητα”, δήλωσε στο Radio Classique.

Ο συντηρητικός υποψήφιος κατήγγειλε εκ νέου την “χειραγώγηση των υποθέσεων”, ώστε να αποκλειστεί και ένα “διαβολικό χρονοδιάγραμμα” με απαγγελία κατηγοριών δύο ημέρες πριν το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων.

“Και αποφάσισα να αντισταθώ, θεωρώ ότι αυτό το έκτακτο χρονοδιάγραμμα, που κανονικά δεν δικαιολογείται, με απελευθερώνει από τη δέσμευση που είχα αναλάβει να μην είμαι υποψήφιος” σε περίπτωση απαγγελίας κατηγοριών, είπε.

“Το να υποχωρήσω θα σήμαινε πως δεν είναι ο γαλλικός λαός που θα επιλέγει τον πρόεδρό του, το πρόγραμμά του, είναι τα κέντρα, είναι οι δολοπλοκίες”, υπογράμμισε.

“Και βέβαια σκέφτηκα να παραιτηθώ. Πολλές φορές. Δεν είμαι επιπόλαιος άνθρωπος, δεν θέλω οι αξίες μου και η πολιτική οικογένειά μου να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Θέλω να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές”, ανέφερε και πρόσθεσε πως οι ψηφοφόροι του στρατοπέδου του «δεν θέλουν να δουν κλεμμένες εκλογές”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments